Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 1 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

5 gebeurtenissen die 2021 kunnen maken en breken

Eindelijk, 2020 is afgelopen. We staan aan het begin van 2021 en dat kan zo maar eens een heel mooi jaar worden. Of niet natuurlijk. Slechter dan afgelopen jaar zal het in ieder geval niet worden, al moeten we ons tot 19 januari nog even koest houden.

We moeten nog niet te vroeg juichen, al doe je dat natuurlijk ook niet vanuit een lockdown op een koude januaridag. Maar of het na 19 januari alleen nog maar de goede kant op gaat, is ook geen zekerheid. We houden ons vast aan positieve hoop.

Gebeurtenissen die 2021 kunnen maken en breken

Van de nieuwe president van Amerika tot het EK voetbal, dit zijn de gebeurtenissen die komend jaar kunnen maken of breken.

1. Einde pandemie

2020 was het jaar van de pandemie, 2021 van het vaccin. In Nederland zijn we wat later, maar je zou toch zeggen dat we het coronavirus voor 2022 achter ons kunnen laten? Dat we komend jaar voorzichtig weer een festival kunnen bezoeken en in een kroeg kunnen bier drinken. Valse hoop? We gaan het zien. De Amerikaanse immunoloog Anthony Stephen Fauci voorspelt in ieder geval dat er komend jaar een einde aan de pandemie komt.

2. Nederlands Elftal Europees kampioen

Onze favoriete opstelling van het Nederlands Elftal, al wisselt die nogal eens is, als volgt. Jasper Cillessen; Denzel Dumfries, Matthijs De Ligt, Virgil van Dijk, Owen Wijndal; Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Georginio Wijnaldum; Calvin Stengs, Donyell Malen en Memphis Depay. Tegen de goede landen zetten we Stefan de Vrij erbij in de verdediging en halen we Stengs naar de bank. Hoe dan ook: met een fitte selectie kunnen we in 2021 zomaar eens Europees kampioen worden. Maar met een beetje pech, dat zagen we afgelopen maanden, kan het ook uitlopen op een deceptie. Gaan we niet van uit.

3. Donald Trump uit het Witte Huis

Na de meest hysterische Amerikaanse presidentsverkiezingen ooit, kwam Joe Biden als winnaar uit de bus. Hij wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten. Donald Trump moet op 20 januari het Witte Huis verlaten. Eind goed, al goed. Althans, als hij braaf zijn plek verlaat en geen staatsgreep pleegt. Dat klinkt te krankzinnig voor woorden, maar niemand zou nog vreemd opkijken bij een dergelijke plottwist.

4. Max Verstappen wereldkampioen

Helmut Marko van Red Bull Racing heeft voorspeld dat Max Verstappen volgend Formule 1-seizoen mee gaat doen om de wereldtitel. De Nederlandse coureur ziet zelf ook kansen. “Er zijn een paar problemen aan de auto die we dit jaar niet konden aanpassen en in 2021 zijn opgelost. Ik kom dichterbij dan ooit”, zei hij onlangs tegen Ziggo. Wij durven het ook te voorspellen: Max Verstappen wordt dit jaar wereldkampioen. Tja, je moet je ergens op vastpinnen.

5. Olympische spelen met veel robots en Nederlands goud

Meer dan ooit keken we in 2020 uit naar de Olympische Spelen, die in Tokyo georganiseerd zouden worden. In 2021 doen we hetzelfde. Natuurlijk om de Nederlandse sporters goud te zien verzamelen, maar vooral omdat het de meest innovatieve spelen ooit worden. Maak alvast kennis met het arsenaal aan robots dat je komende zomer aan het werk ziet. Er zijn miljarden geïnvesteerd, alles was ruim op tijd af. Het zou té sneu zijn voor alle Japanners als er definitief een streep door het evenement wordt gezet, wat op de oorlogsjaren na een primeur zou zijn in de sportgeschiedenis.

🎬 Check ook: Dit zijn volgens Google de populairste Netflix-films en series van 2020

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.