Redactie
Redactie Human Interest 24 feb 2015
Leestijd: 3 minuten

10 punten die een echte man in een relatie kenmerken

Gedreven zijn in je carrière, je vriendschappen onderhouden, een inspiratie zijn voor je omgeving: zomaar enkele zaken die wat ons betreft de echte moderne gentleman definiëren. Maar hoe zit het in je relatie? Hierbij tien punten die naar onze mening een echte man in een relatie kenmerken.

[Bron featured foto: SCA]

[FB_AANJAGER]

1. Houden van

Elke relatie valt of staat met oprechte liefde en houden van. Houd van haar, onvoorwaardelijk, inclusief al haar onvolkomenheden en rariteiten en vergeet niet om dit elke dag aan haar te tonen. Met kleine dingen of met grote dingen, met woorden, daden of een cadeautje op zijn tijd: laat haar weten dat zij the one is.

[Bron foto: Kelley Leigh]

2. Altijd eerlijk zijn

Hoeveel relaties zijn er al stukgelopen door geheimen of leugens? In een goede relatie heb je geen geheimen voor elkaar en hoef je niet te liegen. Hoe moeilijk het ook kan zijn: zorg dat je niets voor haar verzwijgt en geen smoesjes nodig hebt om acties te verhullen. Het spreekwoord ‘eerlijkheid duurt het langst’ is er niet voor niets.

3. Passie tonen

Een relatie reikt verder dan die eerste paar maanden. Veel verder. Cruciaal voor een relatie waarin jullie beiden gelukkig zijn en blijven, is passie. Laat liefde maar ook passie de leidraad zijn voor alles dat je doet. Toon passie en wees assertief en zorg dat er geen dag voorbij gaat zonder dat jullie deze passsie hebben gevoeld en gedeeld. Daag jezelf uit om haar elke dag positief te verrassen.

[Bron foto: Alex Grant]

4. Haar steun en toeverlaat zijn

Iedere vrouw heeft zo nu en dan behoefte aan die sterke schouder om op uit te huilen of dat luisterende oor. Wees er op de juiste momenten. Laat haar klagen, twijfelen, huilen…. ze heeft het nodig en jij bent soms de uitlaatklep. Het is geen eenvoudige taak maar wel een dankbare en als man sta je er op de momenten die erom vragen.

5. Inspireren en motiveren

Je leeft samen en wilt samen zo veel mogelijk uit het leven halen. Stel elkaar hiertoe in staat. Inspireer haar en motiveer haar. Of het nu gaat om hobbies, studies, werk of levensstijl: zorg ervoor dat jullie elkaar het maximale willen geven om maximaal te kunnen genieten.

6. Haar laten lachen

De tranen over haar wangen laten lopen: dat is één van de mooiste dingen die je kunt bereiken. Lachen is genieten, lachen is relativeren, lachen is heerlijk. In een goede relatie wordt met regelmaat geschaterd. Om de stomste dingen ja, dat maakt het geweldig.

[Bron foto: Mo Riza]

7. Wees een rustpunt

Er woedt soms een wervelwind in haar hoofd. Je hoeft niet altijd alles te begrijpen, als je maar haar rustpunt bent. Als ze gestrest thuiskomt na een zware dag op het werk, als ze stoom moet afblazen na een ruzie met een vriendin, als ze weer eens totaal onterecht onzeker is over haar uiterlijk: jij bent die onverzettelijke rots in de branding voor haar.

8. Bied zekerheid

Neem jezelf, je carrière en je sociale leven serieus. Hoe goed jouw lady ook voor haarzelf kan zorgen, zorg dat ze altijd op jou terug kan vallen als het moet. Wees die man die jij wilt zijn en je bent de man die zij nodig heeft.

[Bron foto: Richard Foster]

9. Blijf leren

Perfectie is onmogelijk maar streven naar verbetering niet. In een relatie blijf je jezelf tegenkomen en fouten maken. In jouw ogen en ook in die van haar. Laat het hier niet bij zitten maar ga ermee aan de slag. Laat zien dat je bereid bent om van je fouten te leren en investeer in jezelf.

10. Geef haar de ruimte

Eerder noemden wij enkele punten die haar rust, zekerheid en stabiliteit bieden. Verwar dit echter nooit met claimerigheid: geef haar de ruimte die zij nodig heeft om optimaal te kunnen genieten. Net als jij heeft zij recht op en behoefte aan hobbies, afpreken met vrienden en vriendinnen en zo nu en dan wat ‘me time’.

Nog meer relatie-artikelen zien? Like Manners op Facebook!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.