Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 17 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Beroemdheden eren Thierry Mugler op de best mogelijke manier

Deze week is de expositie Couturissime geopend in het Brooklyn Museum te New York, een ode aan wijlen modeontwerper Thierry Mugler. Daarbij waren de nodige beroemdheden dan wel celebs aanwezig in gewaagde looks, uiteraard van het merk dat zijn naam draagt.

Thierry Mugler was de modeontwerper waarmee iedereen wilde samenwerken. Hij ontwierp jurken voor de groten der aarde, maar deed nog veel meer.

Thierry Mugler Couturissime, zwarte loper
Thierry Mugler in 1999 (Afbeelding: ANP)

De Fransman begon zijn carrière in 1962 als danser bij het ballet van de Opera National du Rhin, lanceerde in 1973 zijn merk Café de Paris en richtte in 1974 het modehuis onder zijn eigen naam op. In 2002 zei hij de modewereld vaarwel, en werd hij kostuumdesigner van Cirque du Soleil. Tussendoor regisseerde de alleskunner de videoclip Too Funky (1992) van George Michael en de tournee I am… van Beyoncé in 2008, waarvoor hij ook de kostuums en decors ontwierp.

De zwarte loper van Thierry Mugler: Couturissime

Het merk Mugler is in ieder geval weer springlevend en staat tegenwoordig vooral bekend om jurken die niet al te veel verhullen. De expositie Thierry Mugler: Couturissime in het Brooklyn Museum brengt meer dan 150 outfits samen uit zijn oeuvre. Een vergelijkbare expositie draaide al eens in de Kunsthal in Rotterdam, maar daar ontbrak het aan de celebs en een rode loper. In Brooklyn was een zwarte loper uitgerold, waar grote sterren als Kylie Jenner maar al te graag hun gedurfde outfit showden. De hoogtepunten op een rij, en we hebben het maar even niet over het totaal aantal kilogram aan fillers, botox en dat soort gedoe.

Lourdes Leon

Wij mogen Lourdes Leon, de dochter van Madonna, wel. Doet waar ze zin in heeft, zoekt de grenzen op en brengt altijd weer leuke dates mee naar dit soort evenementen. Tegenwoordig is ze ook ambassadeur van Savage x Fenty, het lingeriemerk van Rihanna.

bodysuit, lourdes leon, dochter madonna, thierry mugler, sexy celebs, zwarte loper
Lourdes Leon en een vriendin dan wel date (Afbeelding: ANP)

Tinashe

Meer Thierry Mugler dan zangeres Tinashe kun je eigenlijk niet op een zwarte loper verschijnen. Een diepe buiging voor deze dame, die je wellicht ook kent uit de serie Two and a Half Men. Wij zijn op zich geen oorbellenkenners, maar deze hoepels enteren onze top 10 oorbellen ooit.

tinashe, oorbellen, thierry mugler, zwarte loper, celebs, beroemdheden
Tinashe (Afbeelding: ANP)

Kylie Jenner

De grote ster onder de aanwezige celebs op de zwarte loper van Thierry Mugler: Couturissime was toch echt Kylie Jenner. Iedereen heeft een mening over haar, maar dit sciencefiction-hoofddeksel kun je niet negatief beoordelen.

Thierry Mugler Couturissime, zwarte loper, kylie jenner, celebs
Kylie Jenner (Afbeelding: ANP)

Shannon en Shannade Clermont

Je ergens heel erg tegen afzetten werkt vaak averechts. Waarom accepteer je die akelige trend van fillers en botox niet gewoon? Waarom zou je er een punt van maken? Vrijheid blijheid, toch? Als je jouw dochters later maar vertelt het te laten. Het maakt de zwarte loper-outfits van modellentweeling Shannon en Shannade Clermont er in ieder geval niet minder spannend op. Uiteraard van modehuis Mugler.

Shannon en Shannade Clermont
Shannon en Shannade Clermont (Afbeelding: ANP)
Shannon en Shannade Clermont, thierry, mugler
Shannon en Shannade Clermont (Afbeelding: ANP)

Susanne Bartsch

Onze persoonlijke favoriet van de avond is Susanne Bartsch, de befaamde Zwitserse evenementenproducent. Haar maandelijkse feesten in de club Copacabana eind jaren 80 maakten haar tot een icoon van het New Yorkse nachtleven. Deze dame willen we aan onze arm als we naar een wild festival gaan.

Susanne Bartsch
Susanne Bartsch (Afbeelding: ANP)

Julia Fox

Actrice Julia Fox, een van de vele exen van Kanye West na Kim Kardashian, was ook van de partij en viel eigenlijk een beetje uit de toon. Ook wel weer origineel.

julia fox
Julia Fox (Afbeelding: ANP)

Laverne Cox

Actrice Laverne Cox, vooral bekend als Sophia Burset in Orange is the New Black, ging er vandoor als de meest stijlvolle gast op de zwarte loper van de expositie Thierry Mugler: Couturissime in Brooklyn.

laverne cox
Laverne cox (Afbeelding: ANP)

Nog meer gasten

We zijn nu toch wel benieuwd wat de dresscode was.

Thierry Mugler Couturissime, zwarte loper
Onbekende of onherkenbare gasten (Afbeelding: ANP)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.