Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 18 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit verdiende Tom Holland voor zijn rol als Spider-Man

25 jaar is hij pas en nu al dik miljonair. De carrière van Tom Holland explodeerde nadat hij in de rol van Spider-Man kroop, net als zijn salarisstroken. Hoeveel verdiende de Britse acteur aan de Spider-Man-films? En hoe groot is zijn vermogen?

We kunnen alvast verklappen dat de acteur goed boert. Dat is misschien ook de reden dat hij erover nadenkt om na Spider-Man: No Way Home afscheid te nemen van de rol.

Tom Holland was fan van Spider-Man

De acteercarrière van Tom Holland begon al vroeg, toen hij op jonge leeftijd op het podium bij Billy Elliot The Musical stond. Ook zijn eerste filmrol had hij al vroeg te pakken; op 16-jarige leeftijd was hij op het grote doek te zien in The Impossible.

Daarna speelde hij in verschillende films, maar zijn grote doorbraak kwam pas echt toen hij een contract tekende bij MCU. Voor zijn rol als Spider-Man was Tom Holland al een grote fan van de superheld. Als kind sliep de acteur onder Spider-Man-beddengoed en verscheen hij regelmatig als Spider-Man op verkleedfeestjes.

In de film Captain America: Civil War kroop hij voor het eerst echt in de rol van zijn eigen superheld. Daar kreeg hij volgens geruchten ook zijn eerste echt grote salarisstrookje van 250.000 dollar (220.500 euro) voor.

Salaris voor Spider-Man: Homecoming

In het jaar erop was Tom Holland voor het eerst te zien in zijn eigen Spider-Man film. Dat leverde hem een Guinness Book of World Record op als jongste acteur die een hoofdrol speelde in MCU én een leuk ‘zakcentje’. Voor Spider-Man: Homecoming kreeg hij een basissalaris van 440.000 euro, maar geschat wordt dat hij door bonussen 1,3 miljoen euro rijker werd door deze eerste film.

Na Homecoming steeg Tom Holland niet alleen in populariteit, maar ook in salaris. Voor zijn rol in Avengers: Infinity War verdiende hij alweer 2,65 miljoen. Inmiddels heeft de acteur een vast basissalaris van 3,5 tot 4,5 miljoen euro voor een filmoptreden.

Tom Holland en Zendaya
Tom Holland en co-star en vriendin Zendaya (Afbeelding: EPA/Vickie Flores)

Hoewel het salaris van Tom Holland voor de tweede film in de Spider-Man franchise (Far From Home) nooit aan het publiek bekend is gemaakt, kunnen we er vanuit gaan dat hij er aardig wat aan verdiend heeft. De film bracht meer dan een miljard op en is – tot nu toe waarschijnlijk – de meest winstgevende Spider-Man film.

Geschatte vermogen

Holland volgende film als superheld draait namelijk nu in de bioscoop. Volgens de laatste berichten heeft de acteur vier keer meer gevraagd voor Spider-Man: No Way Home dan zijn eerdere vergoeding.

Naast zijn rol binnen het Marvel Cinematic Universe nam hij over de jaren heen ook nog andere films op. Door zijn succesvolle carrière wordt dan ook geschat dat hij een vermogen van 16 miljoen euro heeft (dat is nog zonder zijn inkomen van Spider-Man: No Way Home). Op 25-jarige leeftijd heeft hij het dus goed voor elkaar.

Stopt Tom Holland na No Way Home?

Het zou kunnen dat we de komende tijd minder van Tom Holland gaan zien. “Ik was de afgelopen zes jaar zo gefocust op mijn carrière”, zei hij afgelopen woensdag tegen People. “Ik wil een pauze nemen, me concentreren op het stichten van een gezin en uitzoeken wat ik buiten deze wereld wil doen.”

Vorige maand hintte hij ook al richting GQ dat zijn tijd als Spider-Man erop zit. “Misschien is het tijd voor de volgende stap”, zei hij toen. “Ik zou heel gelukkig zijn als fulltime vader, terwijl ik af en toe een film produceer.” Hij gooide de deur niet helemaal dicht. “Het zou ook kunnen dat ik nog een Spider-Man 4, 5 en 6 doe. Ik weet het nog niet.”

Trainen als Tom Holland: dit is zijn workout voor Spider-Man

IBT The Richest

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.