Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Zondag met Lubach pakt weer record en kruipt dichterbij

Lange tijd was Zondag met Lubach met grote afstand het beste satirische nieuwsprogramma op de Nederlandse televisie. Helaas heeft Arjen Lubach besloten dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Opeens is onze zondagavond helemaal leeg. Gelukkig wordt de hunkering naar een kritische en toch humoristische blik op het nieuws gestild op de zaterdagavond. De cijfers liegen niet en Even Tot Hier ontpopt zich de nieuwe Zondag met Lubach.

Op dit moment is Zondag met Lubach de enige satirische nieuwsshow die erin is geslaagd om meer dan twee miljoen kijkers te trekken. Nog wel, want Even Tot Hier lijkt hard op weg om hetzelfde te gaan doen. Het zaterdagavondprogramma loopt inmiddels al vijf seizoenen, maar begint nu pas echt los te komen. Het lijkt erop dat Zondag met Lubach-fans op zoek zijn naar een vervanger, en zo langzaam van NPO3 naar NPO1 verhuizen.

Even Tot Hier jaagt op Zondag met Lubach

De kijkcijfers blijven stijgen. Vorige week ging Even Tot Hier van 1,7 naar 1,8 miljoen kijkers, en afgelopen zaterdag kwamen daar nog weer eens honderdduizend bij. De teller staat nu dus op ruim 1,9 miljoen mensen. De magische grens van twee miljoen kijkers komt steeds dichterbij. Mochten presentatoren Jeroen Woe en Niels van der Laan dit halen, dan doen ze iets wat alleen Zondag met Lubach in de laatste jaren voor elkaar wist te krijgen.

Met deze prachtige cijfers was Even Tot Hier het op één na best bekeken programma van de zaterdagavond. Alleen het NOS Journaal wist, zoals gebruikelijk, meer kijkers te trekken. Net als vorig week werd Even Tot Hier op de hielen gezeten door De Verraders en Lego Masters.

De Kijkcijfers van zaterdag

  1. NOS Journaal – 2.271.000 kijkers
  2. Even tot hier – 1.920.000 kijkers
  3. De Verraders – 1.712.000 kijkers
  4. Lego Masters – 1.553.000 kijkers
  5. Kassa – 1.261.000 kijkers

Hoewel Even Tot Hier het goed doet onder Zondag met Lubach-fans, is er wel een wezenlijk verschil tussen beide shows. Bij Jeroen Woe en Niels van der Laan is er een spelelement en speelt muziek een aanzienlijke grotere rol. Beide heren zingen regelmatig zelf een liedje, maar krijgen daar ook wel eens hulp bij. Zo was vorige week Henny Huisman te gast en zong afgelopen zaterdag Guus Meeuwis een liedje over Herman Tjeenk Willink.

Arjen Lubach zit niet stil

Even Tot Hier neemt op eigen wijze het stokje dus over van Zondag met Lubach. Dat is fijn, want zo kan Arjen Lubach zich mooi richting op zijn volgende project. Wat dat gaat worden is nog onduidelijk, maar tot het zover is verveelt hij zich zeker niet. Op social media blijft Lubach scherp en durft hij zijn mening te geven. Zo ook afgelopen weekend toen hij Guido Weijers aanpakte. Daar was deze cabaretier alleen niet zo van gediend, en sloeg terug. Hoe dat afliep, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.