Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 5 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn stunt met wijn: de top 3 van week 10 volgens Vivino

De duurste wijn is lang niet altijd de beste. Sommeliers weten dit allang, maar deze week zien we het ook terug in de aanbiedingen van Albert Heijn. Drie toppers, twee rode en één witte wijn, haal je al voor amper 5 euro in huis. We zetten ze met behulp van de scores uit de Grote Hamersma en Vivino in een top drie.

Sinds we zijn begonnen met het raten van de beste wijn uit de aanbiedingen van Albert Heijn, hebben we nog niet zo’n goede week gehad als deze. De Cabernet Sauvignon die deze week op een staat, is zelfs verkozen tot de beste van zijn prijsklasse. Maar ook de Rioja en Chardonnay die de top drie compleet maken, kun je blind uit het schap trekken. Geloof je ons niet, geloof dan wijnkenner Harold Hamersma of de duizenden gebruikers van Vivino.

Beste wijn in aanbieding bij Albert Heijn

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top drie. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 5) en die van Vivino (een score van 1 tot 10). Deze week bestaat de top drie uit een Cabernet Sauvignon, een Chardonnay en een Rioja.

1. Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 7,29 euro voor 5,47 euro
Vivino-score: 3.5 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8.5

Deze Cabernet Sauvignon is uitgeroepen tot de beste in zijn prijsklasse, waardoor we hem blind durven aan te wijzen als wijnwinnaar van de week. Hamersma roemt hem om zijn ‘karrenvracht met zwarte bessen’ in combinatie met ‘een puntje peperpunt’. Ook de Vivino-gebruikers zijn enthousiast; zij geven gemiddeld een score van 3.5.

2. Casillero del Diablo Chardonnay

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 7,29 euro voor 5,47 euro
Vivino-score: 3.5 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8.5

Ook deze Chardonnay is van Casillero del Diablo, en toevalligerwijs harkt hij precies dezelfde score binnen als hun Cabernet Sauvignon. Hamersma was er vroeger niet zo’n fan van, toen deze Chardonnay nog wat ‘gladjes en gelikt’ smaakte. Maar bij de huidige generatie is hij helemaal om: ‘Mooi slank, goed droog, rijk aan fruit, fijn wat kruidigheid, en zuren die als een duveltje uit een doosje de afdronk komen opfrissen.’ Dat zijn een heleboel superlatieven. Vivino is (zoals gewoonlijk) iets zuiniger, maar volgt Hamersma in zijn enthousiasme, wederom een 3.5.

3. AH Excellent Viña Lorea Rioja Crianza

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 7 euro per stuk, naar twee voor 10,50 euro
Vivino-score: 3.7 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8.5

Deze Rioja was vorige week ook al in de aanbieding bij Albert Heijn. Ondanks dat hij qua gecombineerde score van Vivino en Hamersma als beste uit de bus komt, geven we hem daarom de derde plaats. Drink deze Rioja als je houdt van een wijn die opereert op het snijvlak van spicy en fruitig.

Besluiteloos voor het wijnrek? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je heen en weer ijsbeert voor het wijnrek van de Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De beoordeling op een schaal van 5 is een goede graadmeter, ook volgens kenners.

Niet alleen lekker, maar ook gezond?

De Fransen zijn het op één na slankste volk van Europa. Dit zou best te maken kunnen hebben met hun liefde voor rode wijn. Lees in dit artikel hoe dit kan!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.