Pim Jansen
Pim Jansen Popular Science 15 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit eisen vrouwen tijdens onenightstand, blijkt uit een studie

Als je veel aan het daten bent, kan het voorkomen dat je terechtkomt in een onenightstand. Niets mis mee, al zegt een echte gentlemen ‘nee’ na de eerste date. Hoe dan ook: als vrouwen nooit meer iets laten horen na die ene nacht, dan is het misschien tijd om in de spiegel te kijken. En om dit wetenschappelijke onderzoek te lezen.

Voor het onderzoek zijn 64.860 heteroseksuele vrouwen door de Universiteit van Göttingen ondervraagd over hun wensen tijdens zowel een kortstondige als langdurige relatie met een man. Dit is in samenwerking met Clue Research geanalyseerd.

Voorkeuren van vrouwen tijdens een onenightstand

Het resultaat? De ultieme gids om statistisch gezien de perfecte date te zijn voor een onenightstand. De conclusie van het onderzoek wat betreft kortstondige relaties is samen te vatten in vijf wensen.

1. Heb je lichamelijke verzorging op orde

Wereldwijd houden vrouwen nog steeds van mannen met baarden, wees gerust. Tegelijkertijd houden ze van korte en verzorgde kapsels, getrimde baardjes en een borst die niet overwoekerd is met haar. En ja, ook je schaamhaar moet er verzorgd uitzien. “Vooral Japanse en Russische vrouwen houden van frisse kapsels en een haarloze borst”, schrijft Dr. Tanja Gerlach van de de Universiteit van Göttingen.

2. Ben groot

Klopt, daar heb je helaas geen invloed op. Maar vrouwen vinden jouw lengte nou eenmaal belangrijk. Uit het onderzoek blijkt dat 89 procent van de vrouwen er waarde aan hecht dat de man waarmee ze daten langer is dan zijzelf. Gelukkig waren schoenen met dikke zolen niet zo lang geleden nog in de mode. Trek die aan naar de kroeg als je uit bent op een onenightstand.

3. Ben niet al te groot geschapen

Ook iets waar je geen invloed op hebt, maar de meeste vrouwen (iets meer dan twee derde deel) prefereren tijdens een onenightstand een gemiddelde penislengte boven een bovengemiddeld lange jongeheer. Maar wees niet getreurd als je groot geschapen bent: vrouwen met meer seksuele ervaring prefereren een groot apparaat tijdens een onenightstand, aldus het onderzoek.

4. Ben geen betweter of opschepper

Op je IQ heb je ook niet echt invloed. Maar betweterig gedrag of heel intelligent overkomen kun je wel voorkomen. Meer dan 67 procent van de vrouwen geeft aan dat ze intelligentie niet belangrijk vinden tijdens een korte relatie of onenightstand. Begin dus geen ingewikkelde verhalen over kwantumfysica of literaire boeken die je leest. Komt later wel, want bij een lange relatie is intelligentie ineens wel weer belangrijk. Tja, vrouwen.

5. Heb een aantrekkelijke lach

Maar het allerbelangrijkst vinden vrouwen dat je een aantrekkelijke lach hebt. Dat wordt gezien als de belangrijkste fysieke eigenschap. Zorg dus een beetje voor je gebit en lippen.

Lees hier het deel van het onderzoek dat is toegespitst op langdurige relaties.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.