Joris van Velzen
Joris van Velzen Horloges en accessoires 6 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

How to wear – De kleur blauw

De kleur blauw: de lucht, de zee, maar ook de kleur van je nieuwe outfit. Blauw is de trend, want tijdens de fashionweeks was blauw de dominante kleur. Daarnaast is het een basic kleur waar elke man zich in kan vinden. Elke fundamental is wel in blauw te vinden. Daarom gaan wij je geen advies geven over wat je wel en niet moet doen met de kleur blauw maar nemen wij vier essentials en accessoires onder de loep.

Het blauwe pak

Dit is een alltime favorite van veel mannen. Wij hebben het eerder gezegd: als je maar één pak zou mogen hebben, zorg dan dat het een blauw pak is. Het blauwe pak staat garant voor ultieme shirt-en-das-combinaties. Bij deze combinaties hoef je niet eens uit te wijken naar (veel) andere kleuren. Een goed voorbeeld is een navy pak, met een lichtblauw overhemd en een grijze das. Dit is basic en simpel en wij kennen niemand die dit niét staat. Hieronder een portie inspiratie. Ga je voor je tweede blauwe pak, dan zijn ruitjes of strepen en de specialere tint petrol blauw voor een gewaagdere look een goede uitstap.

De blauwe coltrui

Je haat ‘m of je houdt ervan: de coltrui is terug en waarom dan niet in de kleur blauw? De col werd gedragen door wijlen Steve Jobs. Nu willen wij Jobs niet per se tot stijlicoon bombarderen maar wij begrijpen zijn keuze. Een coltrui is een geweldige keuze om een shirt en das mee af te wisselen onder een blazer. Deze trui is bovendien ideaal voor de winter en heeft – mits gekozen – een zeer modebewuste uitstraling. Hieronder zie je hoe jij hem het beste kunt dragen.

De blauwe broek

De blauwe indigo jeans zijn favoriet bij de Nederlandse man. Nu kunnen wij ons vasthouden aan de spijkerbroek, maar een navy katoenen broek geeft óók een geweldig resultaat. De katoenen broek zorgt voor een chique look die goed gecombineerd kan worden met zowel een shirt (en colbert) als een t-shirt. Hieronder zie je een aantal goede voorbeelden.

Blauwe schoenen

Zwart, bruin en grijs: zeker bij nette schoenen spelen mannen graaf op safe. Pak het eens anders aan en ga voor blauwe schoenen. Deze schoenen vragen duidelijk om lef, maar kunnen zonder te veel op te vallen een goede combinatie extra glans geven. Zo zijn blauwe schoenen en een blauwe riem een perfecte combinatie met een grijs pak. Vermijd wel de kleur zwart met blauwe schoenen, tenzij het om een zeer lichte kleur blauw gaat.

Blauwe accessoires

Je kunt en mag je als man natuurlijk ook een beetje opvrolijken met een blauw accent. Goede voorbeelden zijn een armband, horlogebandje, sjaal of een blauwe tas. De kleur mag opvallen, maar zorg dat hij niet teveel uit de toon valt bij de rest van je outfit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.