Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 20 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het wagenpark van Frenkie de Jong: dure edoch bescheiden auto’s

Het zijn niet de leukste weken voor Frenkie de Jong bij FC Barcelona, maar medelijden hoef je niet met de topvoetballer te hebben. Met zijn salaris heeft de mogelijkheid om de duurste auto’s te kopen. Maar net als zijn persoonlijkheid is zijn wagenpark bescheiden.

Welgeteld twee auto’s staan er in zijn garage, voor zover bekend. Het is duidelijk dat Frenkie de Jong van ruimte houdt. Hij is ook al eens gespot in een Jaguar E-Pace, maar hier zijn geen beelden van.

Het wagenpark van Frenkie de Jong

Frenkie de Jong heeft niet al zijn auto’s in zijn wagenpark zelf gekocht. FC Barcelona wordt gesponsord door Cupra. Dit merk was vroeger het sportlabel van Seat, maar is sinds 2018 een opzichzelfstaand merk. De Spaans-Duitse fabrikant was erg vrijgevig richting de spelers van de Catalaanse club.

1. Cupra Formentor

De eerste auto in het wagenpark van Frenkie de Jong is een Cupra Formentor. Hoewel je in Spanje de auto in VZ5-uitvoering, met dezelfde 2.5 liter vijfcilinder als de Audi RS3, kan bestellen, heeft de 24-jarige FC Barcelona-speler de hybride-variant.

Frenkie de Jong, wagenpark, auto's, FC Barcelona
(Afbeelding: Cupra)

Deze wagen heeft een vermogen van 245 pk, afkomstig van een 1.4 liter viercilinder benzinemotor die wordt geholpen door een elektromotor. Vanuit stilstand sprint de auto in 7 seconden naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt op 210 kilometer per uur. De Cupra Formentor heeft in Nederland een vanafprijs van net geen 45.000 euro.

2. Porsche Macan S

De tweede auto in het wagenpark van Frenkie de Jong kocht hij wel zelf. Het gaat om een Porsche Macan S. De SUV van de speler van FC Barcelona beschikt over een 3.0 liter zescilinder die 380 pk levert.

Frenkie de Jong, wagenpark, auto's, FC Barcelona
(Afbeelding: Porsche)

Hiermee sprint de auto in 4,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het versnellen stopt pas bij de 259 kilometer per uur. De Nederlandse vanafprijs is 128.600 euro.

De auto’s van FC Barcelona-teamgenoot Memphis Depay

Frenkie de Jong is niet de enige Nederlandse voetballer bij FC Barcelona met een mooi wagenpark. Zijn teamgenoot Memphis Depay doet er nog een schepje bovenop. In zijn garage staan vijf peperdure auto’s, waar menig autoliefhebber jaloers op is.

Het wagenpark van Johan Cruijff: deze auto’s reed nummer 14

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.