Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 29 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Verborgen’ AC Milan-shirt uit de 90’s opnieuw uitgebracht

Liefhebbers van voetbalshirts opgelet, er is een ‘verborgen shirt’ van AC Milan opnieuw uitgebracht. Het voetbalshirt is ooit gemaakt voor het seizoen 1995-1996.

AC Milan is afgelopen seizoen voor het eerst in 11 jaar tijd kampioen geworden. In de jaren 90, tijdens de gloriejaren van de Italiaanse voetbalclub, was een dergelijke periode zonder scudetto ondenkbaar geweest. Toen won de club de ene na de andere prijs.

Het ‘verborgen shirt’ van AC Milan

Het waren ook de jaren dat van alle voetbalshirts de AC Milan-shirts het meest werden verkocht. Dus vond de club het een goed idee om naast een uitshirt en een derde shirt ook nog een vierde shirt te ontwerpen voor het seizoen 1995-1996.

verborgen ac milan shirt, 1995, george weah, slam jam
George Weah in het ‘verborgen shirt’ (Afbeelding: Getty)

In totaal werd het shirt twee keer gedragen, tijdens oefenwedstrijden in de zomer van 1995. Een van die wedstrijden was een 2-1 overwinning tegen Standard Luik. Doelpuntenmakers: George Weah en Demetrio Albertini. De andere wedstrijd was een nederlaag tegen Benfica, waarin Weah overigens ook scoorde. Na deze wedstrijden gingen de shirts de koffer in en werden ze nooit meer gedragen. Sindsdien staat het bekend als het ‘verborgen shirt’.

Slam Jam

Slam Jam-oprichter Luca Benini, naar eigen zeggen een zeer fanatiek supporter van AC Milan, heeft het ‘verborgen shirt’ nu nieuw leven ingeblazen. In plaats van het Lotto-logo zit er op het shirt een nieuw ontworpen Rossoneri-duivelsembleem. Verder is de voorkant hetzelfde als het origineel.

slam jam, verborgen shirt, ac milan, 1995
(Afbeelding: Slam Jam)

Op de achterkant gaat het alleen mis. Daar staat, naar onze smaak, een net iets te groot logo van Slam Jam. Maar er zijn ongetwijfeld veel mensen die dat juist cool vinden.

Te koop

Het ‘verborgen shirt’ van Slam Jam x AC Milan werd op 25 juni voor het eerst getoond in een pop-up store tijdens de Paris Fashion Week. Nu is het shirt ook online te koop, voor 70 euro.

slam jam, verborgen shirt, ac milan, 1995
(Afbeelding: Slam Jam)

Check ook deze voetbalshirts, die zijn geïnspireerd op films en series.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.