Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Vader Leonardo DiCaprio maakt filmdebuut tussen sterrencast

Zo zoon zo vader, al heeft het even moeten duren. De vader van Leonardo DiCaprio, George genaamd, maakt op 78-jarige leeftijd zijn filmdebuut in Licorice Pizza.

Er zijn heel wat vaders en zoons die het beiden maakten in Hollywood, waaronder Kirk Douglas en Michael Douglas. Maar Leonardo DiCaprio moest het vak helemaal zelf uitvinden. Zijn vader verdiende de kost als verkoper van waterbedden. En juist daarnaar was regisseur Paul Thomas Anderson op zoek.

Vader Leonardo DiCaprio in Licorice Pizza

De vader van Leonardo DiCaprio heeft overigens maar een kleine rol in de nieuwe film van Paul Thomas Anderson. George DiCaprio speelt in Licorice Pizza een waterbeddenverkoper, het beroep dat hij in het echte leven ook uitoefende.

vader leonardo dicaprio, george, Licorice Pizza, film, acteerdebuut
Leonardo DiCaprio met rechts van hem (links op de foto) zijn vader George (Afbeelding: AFP)

Leonardo DiCaprio reageerde maandag bij de première van zijn eigen film Don’t Look Up enthousiast op het acteerdebuut van zijn vader. Zelf moet hij de film overigens nog kijken. “Licorice Pizza. Ik heb ‘m nog niet gezien, maar mijn vader George heeft gewoon een cameo in een Paul Thomas Anderson-film. Wat een mooie dag”, lachte de acteur voor de camera’s van Entertainment Tonight.

De keuze van Paul Thomas Anderson

Een verslaggever van de The New York Times deelde eerder deze week op Twitter een stukje uit zijn interview met Paul Thomas Anderson, dat de krant niet had gehaald. Daarin legt de regisseur uit hoe hij op het idee kwam om de vader van Leonardo DiCaprio te vragen voor het rolletje. “Ik had een beeld in mijn hoofd van dit personage dat waterbedden en pruiken verkoopt, en ik kon er maar niet opkomen wie ik kende die er zo uitzag. En ineens wist ik het: dat is precies George. Dus heb ik hem opgespoord en gevraagd of hij het wilde doen. George zei: Prima. Had Leo je trouwens verteld dat ik echt waterbedden heb verkocht?”

George DiCaprio (78) was het grootste gedeelte van zijn werkende leven actief in de wereld van comics. Hij schreef een aantal stripboeken en ging later aan de slag als distributeur.

Sterrencast

De vader van Leonardo DiCaprio maakt onderdeel uit van een ware sterrencast. In Licorice Pizza spelen onder anderen Sean Penn, Tom Waits, Alana Haim, Bradley Cooper, Cooper Hoffman, Benny Safdie en nog een reeks topacteurs. Lees hier meer over de film.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.