Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 12 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Twee ultra-zeldzame Nike Dunk Low-sneakers maken comeback

Vergeet 2023 maar alvast. Volgend jaar komt de echte grand cru. Net zoals wijn, zijn deze sneakers over de jaren heen alleen maar heerlijker geworden. En ter ere van de 40ste verjaardag van de iconische lijn, maken de ultra-zeldzame Nike Dunk Low ‘Brazil’ en ‘Plum’ nu een spectaculaire comeback.

Als je niet kan wachten, geen zorgen. Nike heeft meer dan een paar pareltjes van sneakers in de uitverkoop staan momenteel.

Exclusieve sneakers maken comeback

Maar geduld kan beloond worden. Al zal je er heel snel bij moeten zijn.

Nike Dunk Low ‘Brazil’

Toen de Dunk Low ‘Brazil’ voor het eerst verscheen in 2001, waren de sneakers enkel en alleen verkrijgbaar in Japan. Geen slechte zet gezien het WK voetbal een jaar later. De ‘Brazil’ is volledig van leer en is geschilderd in een ‘Pine Green’ en ‘Varsity Maize’ kleurenpalet dat duidelijk is geïnspireerd op de vlag van het Zuid-Amerikaanse land. Wanneer Nike het ultra-zeldzame paar in 2020 dan toch terug op de markt bracht, vloog de volledige voorraad bijna meteen de deur uit.

nike, dunk low, sneakers
(Afbeelding: Nike)
nike, dunk low, sneakers
(Afbeelding: Nike)
nike, dunk low, sneakers
(Afbeelding: Nike)

Maar deze keer heb je misschien meer geluk om een paar te bemachtigen. In de lente van 2024 zal je de Nike Dunk Low ‘Brazil’ via de SNKRS-app of de Nike website opnieuw kunnen kopen voor 100 euro. Niet vergeten je notificaties aan te zetten.

Nike Dunk Low ‘Plum’

Hetzelfde verhaal met de Nike Dunk Low ‘Plum’. Opnieuw konden alleen Japanners het inmiddels legendarische model aan de stijlcollectie toevoegen in 2001. De ‘Plum’ werd oorspronkelijk uitgebracht als onderdeel van de ‘Ugly Duckling’ collectie en heeft hetzelfde kleurenpalet en dezelfde constructie als toen.

nike, dunk low, sneakers
(Afbeelding: Nike)
nike, dunk low, sneakers
(Afbeelding: Nike)
nike, dunk low, sneakers
(Afbeelding: Nike)

Nike bracht het paar al eens terug in 2020, maar nu krijgen sneakerheads wederom een uitgelezen kans om de sneakers te scoren. Zoals het Braziliaanse broertje hierboven, zal de Dunk Low ‘Plum’ opnieuw verkrijgbaar zijn in de lente van 2024 voor 100 euro. Houd dus je SNKRS-app of de website van Nike goed in de gaten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.