Alrik de Jong
Alrik de Jong Banen & Salaris 2 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Ultieme vacature: Pokémon-expert gezocht bij Catawiki

We hebben de ultieme vacature gevonden voor kids die begin deze eeuw opgroeiden. Het Nederlands internetbedrijf Catawiki, bekend om zijn online veilingen, zoekt een Pokémon-expert.

Eerder deze week las je over de duurste kaart ooit, een Pikachu-Holo Illustrator. Maar hoe schat je de waarde van zo’n Pokémon-kaart in. Juist, daarvoor moet je een expert zijn, met behoorlijk wat ervaring. Ons oog stuitte deze week op een vacature die te mooi lijkt om waar te zijn. Vaak is het dan ook zo, maar hier zit geen addertje onder het gras. Je kunt je werk gewoon vanuit Nederland uitvoeren. Lees, verwonder en solliciteer.

Vacature: Catawiki zoekt Pokémon-expert

Catawiki, het online veilingplatform voor bijzondere objecten, is dus op zoek naar een fulltime Pokémon-expert om het team van interne deskundigen te versterken. Een droombaan voor de fans van de meest winstgevende franchise aller tijden. Wie krijgt er nou betaald door zijn of haar dagen te vullen met Pikachu, Charizard, Greninja, Lucario, Eevee en de rest?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van Pokémon-veilingen en verzamelingen met unieke ruilkaarten, zo is te lezen in de vacature. Daarnaast beoordeel en selecteer je als expert de meest bijzondere kaarten die op Catawiki worden aangeboden. Ook onderhoud je contact met belangrijke verzamelaars uit de hele wereld en woon je toonaangevende beurzen bij. Daarbij benut en onderhoud je het netwerk binnen de fan-community om de Pokémon-veilingen op het platform uit te breiden.

Solliciteren

Catawiki heeft honderden interne experts in dienst, die hun brood verdienen met hun passies. Denk aan klassieke auto’s, LEGO, Panini, bonsaiboompjes, maar ook kunst, strips, camera’s, juwelen, whisky en nog veel meer. Andere functies waar Catawiki momenteel naar op zoek is, zijn experts in sneakers, streetwear, Dinky Toys, comics en euromunten.

Maar jij bent natuurlijk getrokken door de vacature voor een Pokémon-expert. Welnu, solliciteren kan hier. Bereid je goed voor met deze 30 tips voor een sollicitatie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.