Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 13 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: Ford Willys Jeep (1942) waarin Canada ons bevrijdde

De occasion van de dag is er eentje waaraan we in Nederland onze vrijheid te danken hebben. Check deze Ford Willys Jeep uit 1942.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar een dikke oldtimer. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Tweedehands Ford Willys Jeep uit 1942

Een icoon uit de Tweede Wereldoorlog staat voor je klaar. Helaas is de precieze geschiedenis van deze robuuste occasion niet bekend. Maar aan de schilderingen te zien en na een beetje research kan deze Jeep zomaar van de 1st Canadian Infantry Division (2nd Light Anti-Aircraft Regiment) zijn geweest. In ieder geval heeft deze veteraan drie jaar oorlog overleefd, Nederland bevrijd en is hij perfect gerestaureerd.

Tweedehands Ford Willys Jeep 1942 occasion
(Afbeelding: Gallery Aaldering)

Hij is zoals je ze in musea of oorlogsfilms ziet. De Ford Willys Jeep heeft een iconisch design in het legergroen, een mooi canvas dak tegen de zon en gave details. Zo beschikt de historische occasion over de kenmerkende beschilderingen, opbergbakken, scheppen en jerrycan plus reservewiel op de achterkant.

Een spartaans interieur en niet kapot te krijgen

Een oorlogsmachine moet natuurlijk schier onverwoestbaar zijn. De Ford Willys Jeep beschikt dan ook over een minimalistisch en praktisch interieur, dat daardoor juist zo stijlvol is. De stoelen, het klassieke spaakstuur, twee transmissies voor het ruige terrein, de achterbank, het klassieke dashboard, alles is gemaakt om te overleven.

Onder de motorkap van de historische terreinwagen ligt een onverwoestbare viercilinder die 54 pk produceert. De motor is recent nagekeken en loopt zoals het hoort. Ondanks zijn leeftijd is de Ford Willys Jeep nog steeds niet vies van wat modder, maar deze wagen koop je natuurlijk historische ritjes naar bestemmingen als Normandië.

Tweedehands Ford Willys Jeep 1942 occasion
Tweedehands Ford Willys Jeep 1942 occasion
Tweedehands Ford Willys Jeep 1942 occasion
Tweedehands Ford Willys Jeep 1942 occasion
Tweedehands Ford Willys Jeep 1942 occasion
Tweedehands Ford Willys Jeep 1942 occasion

Deze heroïsche occasion mag wat kosten

Zo’n heroïsche occasion geven ze natuurlijk niet zomaar weg. De Ford Willys Jeep staat te koop voor 36.950 euro kost, aan jou om te onderhandelen. Heb jij interesse in deze iconische militaire wagen? Hij staat bij Gallery Aaldering, meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.