Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

The Last of Us breekt all-time record in Nederland

Mocht het je zijn ontgaan: er hebben aardig wat Nederlanders naar de HBO Max-serie The Last of Us gekeken. En beschouw dat gerust als een understatement. Het is in ons land de best bekeken serie ooit op HBO Max.

The Last of Us is gebaseerd op de gelijknamige videogame van Naughty Dog. De serie, gelardeerd met geniale details, speelt zich af in een apocalyptische wereld. Joel, gespeeld door Pedro Pascal, is een van de overlevenden, zo’n twintig jaar na een door schimmel veroorzaakte zombie-uitbraak. Verder onthouden we ons hier van spoilers.

Best bekeken HBO Max-serie ooit in Nederland

Het eerste seizoen van de negendelige serie was al populair, maar is nu officieel de best bekeken titel ooit geworden op HBO Max in Nederland. Dat meldt de streamingdienst in een persbericht. Alle afleveringen van het eerste seizoen zijn inmiddels te streamen.

Hiermee is The Last of Us series als House of the Dragon, Euphoria en The White Lotus de baas. Ook is er op HBO Max in Nederland minder gekeken naar Game of Thrones (de tijd voor HBO Max niet meegerekend).

Over Game of Thrones gesproken: beide hoofdrolspelers van The Last of Us – Pedro Pascal als Joel en Bella Ramsey als Ellie – hebben een verleden in Westeros. Andere vooraandstaande castleden van de serie op HBO Max zijn onder anderen Gabriel Luna als Tommy, Anna Torv als Tess, Nico Parker als Sarah, Murray Bartlett als Frank, Nick Offerman als Bill, Melanie Lynskey als Kathleen, Storm Reid als Riley, Merle Dandridge als Marlene en Jeffrey Pierce als Perry.

The Last of Us is slechts het begin

Krijg je geen genoeg van series als The Last of Us? Wees gerust, 2023 wordt namelijk een sciencefictionjaar om van te smullen. Check deze vijf sciencefictionseries die er ook aankomen op verschillende in Nederland beschikbare streamingdiensten.

Check ook ‘het nieuwe Game of Thrones‘ van HBO Max, Paradise Lost genaamd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.