Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Stijl 7 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Zo creëer je de wilde ‘surfer look’ zonder veel moeite

Of het nou zomer is of niet, de surfer look (of ‘just out of bed look‘ – wat jij wil) doet het altijd goed. Mannen met weelderige lokken, vettige krullen of een warrige pony zijn onweerstaanbaar – zo blijkt uit een rondgang bij onze vrouwelijke collega’s. Tijd voor een nieuwe cut? Laat je inspireren door deze mannenkapsels.

Lang is goed, te lang niet

First things first: de lengte van jouw haar, een essentieel onderdeel voor dit kapsel. Te kort en je doet niet mee, te lang en je surfer look kan rechtstreeks de prullenbak in. Bovenop mag het iets langer zijn, voor de zij- en achterkant kun je drie tot vijf centimeter aanhouden. Ga je voor lang haar, laat het dan niet té lang en vlossig worden. Deze mannen doen het goed.

Gebruik de juiste spullen

Naast de juiste cut, wat je kapper gewoon voor je fixt nadat je één van de bovenstaande foto’s hebt laten zien, is het aan jou om het kapsel elke dag in de juiste vorm te brengen. Dat is in dit geval niet lastig, maar de juiste haarproducten helpen absoluut. Gek genoeg werken de natuurlijke vetten die van je huid afkomen het beste. Twee dagen je haar niet wassen doet wonderen.

Ben je hygiënischer ingesteld, koop dan een haarproduct dat hetzelfde effect creëert. Er zijn tal van ‘surf sprays‘ op de markt verkrijgbaar, die het werk van het zoute water van de zee en de vetten van je huid overnemen. Denk aan: Bumble & Bumble Surf Spray, Kerastase Spray a Porter, KMS Hairplay, Redken Fashion Waves, Schwarzkopf OSiS en Kevin Murphy Hair Resort. Alle producten zijn gewoon in Nederland verkrijgbaar.

Indien je iets dunner haar hebt, kun je een verdikkende spray gebruiken. Denk aan producten als Toppik Fibre Hold Sprays, REF Thickening Spray en REF 215 Thickening Spray. Ook deze producten zijn in Nederland verkrijgbaar.

Hoe pas je het toe?

Maak allereerst je haar goed nat (alsof je uit zee komt lopen) en dep het droog met een handdoek. Voeg vervolgens de verdikkende spray toe en föhn je haar in de richting waarop jij het wil dragen, terwijl je het met je andere hand stuurt. Spuit er vervolgens een surf spray in en leg de laatste hand. Let wel: het doel is warrig, niet gepolijst. Uren voor de spiegel staan is dus niet nodig.

Ga vervolgens door de regen en met een hoge windkracht richting de supermarkt om een pak melk te halen. Daarna ben je af.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.