Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 10 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Super Bowl streaker verdient megabedrag dankzij deze slinkse truc

Wie afgelopen zondag een nachtje heeft doorgehaald om de Super Bowl te kijken, was getuigen van een historische avond. Tegen de verwachting in wist Tom Brady opnieuw het grootste sportevenement ter wereld op zijn naam te schrijven. Een ongekende prestatie, maar na afloop ging het ook over iemand anders, namelijk Yuri Andrade.

Die naam zegt je waarschijnlijk niet veel. Dat ligt overigens niet aan jou, want voor zondagnacht was hij ook nog geen bekendheid. Inmiddels is Yuri Andrade dat wel en dit heeft allemaal te maken met zijn optreden tijdens de Super Bowl. Hij is namelijk de man die in de tweede helft over het veld rende in een roze badpak.

Super Bowl streaker gokt op zichzelf

Dit gebeurde in het vierde kwart van de wedstrijd. Inmiddels was wel duidelijk dat de Chiefs de grote achterstand niet meer gingen goedmaken. Om toch nog wat leven in de Super Bowl brouwerij te brengen, trok Yuri de stoute schoenen aan en zijn kleren uit. Gehuld in een roze badpak trok hij een sprintje over het veld. Hoewel de regie snel wist weg te schakelen, was Yuri duidelijk in beeld.

Alle kijkers hebben het gezien, maar ook de wedkantoren. Vooral dat laatste was prettig voor Yuri Andrade, want achter deze actie zat een slinks plan. Je kon namelijk geld inzetten en erop gokken dat een streaker de Super Bowl zou verstoren. Hierdoor kwam Yuri op het idee om 50.000 dollar in te zetten en er vervolgens zelf voor te zorgen dat deze voorspelling uit zou komen.

Flinke winst

Uiteraard werd Yuri opgepakt en belandde zo op het politiebureau. De borg die hij moest betalen om vrij te komen was 500 dollar. Dit bedrag betaalde de streaker met een grote glimlach, want vervolgens reed hij door naar het wedkantoor om zijn prijzengeld te innen. Daar lag namelijk 374.000 dollar (omgerekend ongeveer 300.00 euro) voor hem klaar. Zo gokte Yuri Andrade op zichzelf en werd, naast Tom Brady, de grote winnaar van de Super Bowl.

7 ontzagwekkende feiten over ‘mister Super Bowl’ Tom Brady

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.