Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Netflix-hit Suits officieel terug in een nieuw jasje en dasje

Suits keert eindelijk officieel terug, maar zonder de geliefde acteurs uit de originele show. Suits gaat naar Los Angeles!

Suits kwam in 2019 na maar liefst 134 afleveringen tot een einde. In Nederland was de advocatenserie gewoon op Netflix te streamen. In Amerika belandde Suits pas afgelopen jaar op de streamingdienst, met grote gevolgen.

Het tweede leven van Suits

Fans hadden na vier jaar de hoop opgegeven dat er een vervolg zou komen, maar het Netflix-debuut van Suits heeft alles veranderd. De show over de New Yorkse advocaten Harvey Specter en Mike Ross ontplofte in populariteit. Opeens was de ‘oude’ serie een nieuwe hit. In één week scoorde Suits op Netflix maar liefst 3,7 miljard kijkminuten. Dat krijgen enkel shows als Game of Thrones en Stranger Things voor elkaar. Nieuwe, verse shows.

Dat vorig jaar aangeboorde megapubliek en de bijbehorende hype op sociale media zorgde al snel voor speculatie over een revival. Dé kans om een nieuw hoofdstuk aan de afgeronde show vast te plakken. Arrested Development kreeg bijvoorbeeld ook na jaren nog een succesvol tweede leven op Netflix.

Van ideeën naar een pilot

Het feit dat producent Gene Klein al in 2019 onthulde dat er ideeën voor spin-offs op tafel lagen gooide alleen maar meer olie op het vuur. Bedenker en showrunner Aaron Korsh suste de boel echter vrijwel meteen op Twitter, door aan te geven dat er geen reboot of vervolg in de pijplijn zat en dat de kans op nieuwe Suits-afleveringen zeer klein was. De Amerikaan benadrukte dat de (peperdure) cast er ook maar trek in zou moeten hebben. Vooral Gabriel Macht cashte flink met zijn rol als Harvey Specter: hij hield 50 miljoen dollar aan de show over.

Suits Netflix nieuw seizoen revival
De cast van Suits (Afbeelding: USA Network)

Afijn, terug naar het heden. We krijgen wél meer Suits, zo heeft Hollywood-publicatie Deadline bekendgemaakt. Niet een streamingdienst, maar het Amerikaanse netwerk NBC heeft een pilot besteld voor Suits: L.A., met Korsh als showrunner. De productie gaat eind maart van start. Victoria Mahoney is aan boord als regisseur en uitvoerend producent.

Suits: L.A. mist originele cast

Juich echter niet te vroeg. Dat deze pilot überhaupt kan bestaan hebben we te danken aan het feit dat de originele cast niet terugkeert. Suits: L.A. wordt geen reboot of revival, maar een compleet nieuwe serie op een compleet nieuwe en zonnige locatie.

Amerikaanse media maken de vergelijking met shows als CSI en NCIS, franchises waar je ook tig versies van hebt voor specifieke locaties, met telkens een nieuw team. Stel de pilot krijgt een vervolg in de vorm van een compleet seizoen, dan kan NBC uiteraard alsnog voor een cameo van een origineel castlid gaan.

Ted Black

Suits: L.A. gaat over Ted Black, een voormalige federale aanklager uit New York, die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als vertegenwoordiger van de machtigste cliënten in Los Angeles. Zijn bedrijf bevindt zich in een crisis en om te overleven “zal hij een rol moeten omarmen die hij heel zijn carrière heeft veracht,” aldus de officiële synopsis.

Overigens is L.A. niet de eerste spin-off van Suits. In 2019 kwam Pearson, een spin-off die volledig op Jessica Pearson focust, het personage van Gina Torres. Na matige kijkcijfers kwam die show na één seizoen al tot een einde, dus laten we hopen dat Suits: L.A. beter uitpakt. Eerst nog maar eens überhaupt de pilot-fase doorkomen.

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.