Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Stranger Things-revelatie schittert in Hitchcock-achtige Netflix-film

De eerste trailer van de naderende Netflix-film Do Revenge belooft veel. Stranger Things-actrice Maya Hawke (24) en Riverdale-actrice Camila Mendes (28) laten in iets meer dan 2 minuten al zien de perfecte chemie te vormen.

Maya Hawke, dochter van acteurs Ethan Hawke en Uma Thurman, was een van de grote revelaties in seizoen 3 en 4 van Stranger Things. Het was niet de vraag of, maar wanneer zij een hoofdrol kreeg in een grote productie. Wat nu dus het geval is.

Eerste trailer van Netflix-film Do Revenge

Do Revenge wordt door Netflix omschreven als een subversieve Hitchcock-achtige donkere komedie met de meest enge hoofdrolspelers ooit: tienermeisjes. Bij Hitchcock denk je aan onschuldige personen, spanningsopbouw, zwarte humor, seksuele symboliek, krankzinnigheid en rechtvaardigheidsgevoel. Of dat allemaal in de nieuwe film met Stranger Things-actrice Maya Hawke verwerkt zit, moet zich nog uitwijzen. De vergelijking belooft in ieder geval al veel.

Hitchcock, do revenge, netflix film, stranger things actrice, maya hawke, bad
Maya Hawke als Eleanor (Afbeelding: Netflix)

Hetzelfde geldt voor de trailer. Hierin straalt in korte tijd alweer de klasse van de jonge actrices af. De populaire Drea (Camila Mendes, Riverdale) wil wraak op haar vriend voor het publiceren van haar sekstape. Uitwisselingsstudent Eleanor (Maya Hawke, Stranger Things) wordt achtervolgd door een gerucht. De twee tieners werken samen om actie te ondernemen tegen hun kwelgeesten. Korter samengevat: tienermeisjes nemen wraak in een met zwarte humor doorspekte film. Dat er een groot leeftijdsverschil zit in tienerpersonages en de acteurs, is normaal.

Hierboven zag je de trailer al. Do Revenge gaat op 16 september 2022 in première op Netflix.

Maya Hawke in Stranger Things

Dat Maya Hawke gecast is voor de hoofdrol in Do Revenge is een logisch gevolg van haar geniale acteerprestaties in Stanger Things seizoen 3 en 4. Hierin speelt ze Robin Buckley, een alternatief meisje dat op meisjes valt en even sarcastisch als onhandig is. Haar vriendschap met Steve is aanstekelijk en gaf de Netflix-serie een nieuwe dynamiek.

In Do Revenge speelt ze op het eerste gezicht een vergelijkbaar personage. We kijken uit naar de Hitchcock-achtige Netflix-film en houden je op de hoogte van de lancering.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.