Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Metallica bedankt Stranger Things: ‘Buitengewoon goed gedaan’

Goed nieuws voor Metallica-fans: de metal klassieker Master of Puppets is 36 jaar na dato terug in de hitlijsten. Dat allemaal dankzij de slotaflevering Piggyback van de hitserie Stranger Things. De metalband complimenteert de makers van de serie voor het toepassen van de song.

Dankzij de hernieuwde interesse voor de metalklassieker bezet Master of Puppets al plek 17 in de Spotify Top 50 Global Chart. Zal dMetallica het succes van Kate Bush evenaren?

Metallica bestormt hitlijsten

De ruige mannen van Metallica zien het in ieder geval als een eer dat hun song in de serie is verwerkt. Dat ze daarnaast weer eens in de spotlight staan is natuurlijk mooi meegenomen. De laatste keer dat Metallica een echte hit scoorde is namelijk al even geleden.

“De manier waarop The Duffer Brothers muziek in Stranger Things verwerken, is altijd van een hoger niveau geweest. Dus we waren meer dan enthousiast dat Master of Puppets niet alleen in de show is opgenomen, maar ook nog onderdeel is van zo’n cruciale scène”, aldus de band op Instagram. “We waren allemaal enthousiast, het is buitengewoon goed gedaan.”

Master of Puppets in slotaflevering Stranger Things

Eddie Munson werd dit seizoen als nieuw personage toegevoegd aan de cast van Stranger Things. Met zijn coole rockimago en werd hij als leider van de Hellfire Club meteen omarmd door fans van de serie. In de slotaflevering grijpt Eddie naar het ultieme wapen: zijn Warlock-gitaar. Om samen met zijn vrienden de demon Vecna te verslaan, start Eddie de geweldige gitaarsolo van Master of Puppets.

Metallica-bassist Robert Trujilo en zijn 17-jarige zoon hielpen mee met de versie van Master of Puppets die Eddie speelt. Ook bandlid Kirk Hammet droeg zijn steentje bij.

Album Master of Puppets

Het gelijknamige album werd uitgebracht op 24 februari 1986 en het was derde Metallica-album dat verscheen onder een groot platenlabel: Elektra Records. Het was tevens het laatste album van bassist Cliff Burton, een van de oprichters van Metallica. Datzelfde jaar kwam Burton om tijdens een busongeluk toen Metallica aan het toeren was.

Check ook deze films met Stranger Things-acteurs, die in 2022 nog uitkomen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.