Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 27 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Stijlvolle en moderne Audi-SUV blijkt nu betaalbare occasion

Zijn dikke Duitse bolides enkel voorbehouden aan mensen met een dikke portemonnee? Onzin, zo bewijst deze stoere Audi Q3 die nu als betaalbare occasion te koop staat.

De Audi Q3 verscheen in 2011 op de markt als kleine broertje van de Q5. De Q geeft aan dat ook dit model tot Audi’s SUV-reeks behoort. Met zijn compacte formaat oogt de Q3 echter meer als een verhoogde hatchback dan een serieuze SUV.

Audi Q3 als betaalbare occasion

Op dit moment staat de tweede generatie Q3 bij de dealers. Daar ben je minimaal 50.000 euro aan kwijt. Een eerste generatie Q3, waar destijds eveneens een premium prijskaartje aan hing, is inmiddels als betaalbare occasion op de kop te tikken.

Audi Q3 betaalbare occasion tweedehands auto
(Afbeelding: Autowereld / Halbe Bremer Autoservice)

Zo vonden wij dit tweedehandsje voor 13.450 euro. Hoewel deze origineel Nederlandse Audi Q3 al tien jaar geleden de fabriek verliet, ziet de occasion er nog altijd even stijlvol en modern uit. Bovendien is het niet eens het instapmodel, maar een 170 pk sterke 2.0-liter Quattro S-Line-uitvoering.

Plus- en minpunten van de tweedehands auto

Aan opties geen gebrek bij de occasion. Zo vind je aan boord van deze Audi Q3 onder meer cruise control, climate control, parkeersensoren, verwarmde buitenspiegels en een navigatiesysteem. Qua looks wordt de tweedehands auto enorm geholpen door zijn 18-inch wielen.

(Afbeelding: Autowereld / Halbe Bremer Autoservice)

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo staat er al 251.000 kilometer op de teller van deze Audi Q3-occasion en dat is fors. Verder is de bekende Volkswagen-techniek die je in deze Audi terugvindt niet geheel probleemloos. Zo verbruiken de motoren soms wat meer olie dan gewenst. Goed in de gaten houden dus.

Betrouwbaarder alternatief

Daarnaast geven de automatische versnellingsbakken nog weleens storingen volgens de Wegenwacht. Gelukkig heeft de Audi Q3-occasion die wij in dit artikel bespraken een handgeschakelde versnellingsbak, dus daar hoef je je niet druk om te maken. Zoek je toch liever tweedehands auto die bekend staat om zijn onverwoestbare karakter? Check dat deze betaalbare Japanse premium-SUV eens.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.