Alrik de Jong
Alrik de Jong Gesponsord 17 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

5 stijltips voor je eerste date, want kleren maken de man

Kleren maken de man, zo luidt het spreekwoord. Goed, daar kun je over discussiëren, maar het is een feit dat je eerste indruk wordt bepaald op basis van je uitstraling. En waar draait het om tijdens je eerste date? Juist…

Stijltips voor je eerste date

Maar het gaat om meer dan alleen de eerste indruk die je maakt op de vrouw of man tegenover je. Een outfit bepaalt ook hoe zelfverzekerd jij je voelt. En je kent het vast wel, in nieuwe kleding voel jij je weer helemaal het heertje. Je eerste date vergt natuurlijk wat extra aandacht, daarom vijf stijltips voor looks waarin je gaat imponeren.

Verzorgde schoenen

Echt waar, je schoenen zijn het belangrijkst. Vrouwen kijken als eerst naar je ogen, handen en schoenen. Belangrijk dus om goed na te denken over je stappers. Niet te netjes, want dat oogt formeel. Ook geen kanariegele sneakers, want dat leidt af. Zorg ervoor dat je verzorgde casual schoenen of sneakers draagt. Persoonlijk kiezen wij tijdens een date vaak voor Vans-sneakers. Stijlvol, veilige keuze en ze passen bij ieder outfit. Check de nieuwste Vans sneakers van dit moment.

stijltips, eerste date, kleding, kleren maken de man, sneakers, schoenen

Onderbroek met klasse

Natuurlijk ben je een gentleman en ga je tijdens je eerste date niet verder dan de slaapkamerdeur. Maar je weet maar nooit, dus ben je op alles voorbereid. Weet dat vrouwen het een afknapper vinden als je een oude of stijlloze onderbroek aanhebt. Neem het zekere voor het onzekere en schaf een nieuwe aan. Kan geen kwaad, ooit heb je die toch weer nodig. Wij adviseren een effen kleur, want met prints ga je snel de mist in. En vermijd wit. Bekijk dit overzicht aan scherp geprijsde merkonderbroeken, van merken als Calvin Klein, Björn Borg en Muchachomalo.

stijltips, eerste date, kleding, kleren maken de man, onderbroeken

Comfortabel shirt of overhemd

Wat je vooral niet wil tijdens je eerste date, is zweten. Dat voorkom je door naast een verzorgde look ook voor een comfortabele look te gaan. Als je een jasje aan wil, prima. Maar zorg alsjeblieft voor een comfortabel shirt daaronder, zodat je dat jasje ook uit kunt doen. Ga voor katoen of linnen. Dit zijn natuurlijke en ademende stoffen, waarin je veel minder snel zweet dan in synthetische stoffen. Check de nieuwste linnen overhemden van dit moment. Hierin adem je stijl.

zalando, stijltips, eerste date, linnen overhemd, kleren maken de man, mode

Stijlvol horloge

Kleren maken de man, accessoires maken het af. Een beetje man kan niet zonder een klokje om zijn pols. Met een goed horloge ziet je date direct dat je oog hebt voor detail hebt. Geen paniek, een stijlvol klokje hoeft niet direct een peperdure Rolex te zijn. Sterker: dat komt veel te patserig over. Bekijk dit overzicht van betaalbare én stijlvolle horloges.

stijltips, eerste date, horloge, kleren maken de man, mode, kleren

Casual pantalon

Hoe goed die pas aangeschafte onderbroek ook zit, het is wel zo chique om ook gewoon een broek aan te trekken. Laat de skinny jeans achterwege. Er zijn vrouwen die dat sexy vinden, maar minstens een even grote groep knapt daarop af. Helemaal 2019 is de casual pantalon, die zowel netjes als nonchalant overkomt en waar je eindeloos mee kunt combineren. Check de nieuwste pantalons van dit moment.

zalando, stijltips, eerste date, pantalon, kleren maken de man, mode

Nog meer inspiratie nodig voor je eerste date? Check deze 10 essentials die iedere man in zijn garderobe moet hebben.

Welke stijl past bij jou?

Wil je weten welke stijl het best bij je past? De onderstaande matchmaker geeft antwoord.

In samenwerking met Zalando

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.