Felix Decavel
Felix Decavel Banen & Salaris 26 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix biedt absurd salaris voor AI-vacatures ondanks staking

Netflix heeft momenteel vacatures openstaan om het AI-departement te versterken. Maar het torenhoge salaris kan op weinig begrip rekenen in Hollywood, waar stakende acteurs juist vechten tegen de AI-plannen van streamgiganten.

De eerste aflevering van het laatste seizoen van Black Mirror gezien?

In Joan Is Awful draagt Salma Hayek de gevolgen na het verkopen van haar AI-beeltenis aan een streamingplatform. En toevallig of niet, staken acteurs in Hollywood nu om gelijkaardige Black Mirror-deals in een toekomst van kunstmatige intelligentie te verijdelen.

Maar het aangeboden salaris van openstaande AI-vacatures laat zien dat het Netflix menens is.

Torenhoog salaris AI-vacatures Netflix

Als Product Manager Machine Learning bij Netflix in San Francisco zal je tussen 300.000 dollar en 900.000 dollar verdienen per jaar. Dan stel je mee de doelen op om het AI-departement van de streamgigant te helpen ontwikkelen en zorg je dat alle ingenieurs op dezelfde lijn zitten. Check de vacature.

Je kunt ook als Technical Director aan de slag bij de game studio van Netflix. Voor een salaris tussen 450.000 en 650.000 dollar per jaar word je verwacht het nieuwe research & development team op poten te zetten “om investeringen te leiden in het bouwen van nieuwe soorten games die voorheen niet mogelijk waren zonder de voortdurende vooruitgang van AI-technologieën”, staat te lezen in de vacaturetekst.

Black Mirror-acteur reageert: ‘Demonisch’

Een hoofdrolspeler uit de betreffende Black Mirror-aflevering is momenteel ook aan het staken en hij kan de hoge salarissen voor AI-functies bij Netflix in ieder geval maar moeilijk verkroppen.

“Dus 900.000 dollar per jaar per soldaat in hun goddeloze AI-leger, terwijl dat bedrag vijfendertig acteurs en hun gezinnen in aanmerking zou kunnen laten komen voor een ziektekostenverzekering. Gewoon demonisch”, vertelde Back Mirror-acteur Rob Delaney aan The Intercept. “Ik ben arm en rijk geweest in deze business en ik kan je verzekeren dat er genoeg geld is voor iedereen; het gaat gewoon om prioriteiten.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.