Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Je favoriete acteur uit Spider-Man is een vampier (en dat is goed nieuws)

Jacob Batalon gaat na Spider-Man de show stelen in zijn eigen serie: Reginald the Vampire. Maak kennis met je nieuwe favoriete vampiers-serie.

Tom Holland is natuurlijk de grote ster van de nieuwste lichting aan Spider-Man-films. Zelden wist een acteur zo goed het tiener-aspect van Peter Parker neer te zetten. Dat heeft de 26-jarige acteur echter ook mede te danken aan zijn co-sterren.

Jacob Batalon verdient meer

Dan hebben we het over Zendaya en Jacob Batalon. De chemie tussen die drie maakte vooral No Way Home zo sterk. Zendaya en Holland zijn ook buiten Marvels achtertuin flink aan het scoren in Hollywood. Vooral Zendaya pakt toprol na toprol. Van Dune tot Euphoria.

Jacob Batalon komt wat trager op gang, en dat is zonde. Met zijn aanstekelijke acteerwerk brengt hij de humor naar Spider-Man die de comics juist zo kenmerkt. Gelukkig krijgt hij vanaf 5 oktober zijn eigen flagship project.

Dan hebben we het over Reginald the Vampire. Na het hilarische What We Do in the Shadows komt er namelijk nog een komische serie over vampiers naar je televisie. Batalon speelt de hoofdrol in een gloednieuwe serie van SYFY, waarvan zojuist de eerste volledige trailer is verschenen.

Van Spider-Man naar vampiers

Het netwerk beschrijft Reginald the Vampire als een een drama met een komisch sausje, “met veel hart en net genoeg bloed” dat bovendien “bewijst dat het leven van de undead net zo ingewikkeld is als het leven zelf.”

Stel je een wereld voor die wordt bevolkt door mooie, fitte en ijdele vampiers. Reginald Andres (Batalon) tuimelt er halsoverkop in als een onwaarschijnlijke held die elk soort obstakel zal moeten overwinnen – het meisje van wie hij houdt maar niet bij kan zijn, een pestkop-manager op het werk, en de vampierleider die hem dood wil hebben. Gelukkig ontdekt Reginald dat hij meer krachten heeft dan hij denkt.

Geen clichés in Reginald the Vampire

Verwacht dus geen cliché vampierverhaal. Chucky-producent Harley Peyton belooft dat de serie alle traditionele vampier-clichés op zijn kop gaat zetten. Naast Spider-Man-held Jacob Batalon zal de cast onder andere uit Aren Buchholz (When Calls the Heart), Em Haine (The Mighty Ducks: Game Changers), Georgia Waters (Siren) en Mandela Van Peebles (Mayor of Kingstown) bestaan.

De eerste trailer smaakt in ieder geval meteen naar meer. De humor, de actie: dit kan nog best wel eens een van de grote verrassingen van 2022 gaan worden. Reginald the Vampire gaat uit tien afleveringen bestaan en gaat op 5 oktober van start.

Het slechte nieuws

Het slechte nieuws? Vooralsnog komt de show enkel uit op het Amerikaanse netwerk SYFY. Een zender die je eerder wel in Nederland kon krijgen, maar op het moment van schrijven niet meer. Hopelijk pikt een andere streamingdienst of zender de rechten hier op!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.