Coen Grutters
Coen Grutters Sneakers 22 mrt 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Adidas Originals TMNT Shell-Toe

De Teenage Mutant Ninja Turtles bestaan 40 jaar en dat moet gevierd worden, dacht Adidas. Daarom komt het merk nu met te gekke sneakers als ode aan de populaire stripfiguren.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen of aangekondigd paar uitlichten. Vandaag Adidas-sneakers die een flinke dosis nostalgie met zich meebrengen.

Adidas Originals TMNT Shell-Toe

“Deze Adidas-sneakers brengen een eerbetoon aan de Teenage Mutant Ninja Turtles met een iconische rubberen neus die is vormgegeven als rugschild en een leren bovenwerk met de textuur van Turtle-huid”, schrijft het merk over de groene stappers.

Niet alleen de kleur en neus verwijst naar de striphelden, ook het rode masker van Raphael is een duidelijke hint. Was je juist fan van Leonardo, Donatello of Michelangelo? Geen zorgen, Adidas levert verschillende ‘vetersieraden’ mee die je helpen de sneakers naar eigen smaak te maken.

Schoenen voor Teenage Mutant Ninja Turtles-fans

Het woordje ‘Superstar’ dat je normaal op deze Originals vindt boven de drie strepen, heeft plaatsgemaakt voor de term ‘Shelltoe’ en op de tong van deze Adidas x TMNT-sneakers is ‘ninja power’ te lezen. Hoe gaaf is dat? Maar het wordt nog gekker, want onder de zool zit zelfs een putdeksel verstopt. Kijk, dat zijn leuke easter eggs.

De unieke Adidas-sneakers zijn te koop voor 130 euro. Daarvoor krijg je overigens niet alleen deze toffe stappers, maar ook een heruitgave van het allereerste nummer van de Teenage Mutant Ninja Turtles-stripserie.

Sneakers van gisteren

Gisteren kwamen ook Adidasjes aan bod. Het merk werkt namelijk niet alleen samen met de TMNT, maar ook met JJJJound, een exclusieve designstudio waarmee Adidas een nieuw paar sneakers lanceert. 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.