Marlon Labrie
Marlon Labrie Gezondheid 18 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Slaapproblemen? Met deze militaire methode slaap je binnen twee minuten

We weten allemaal dat het belangrijk is om de juiste hoeveelheid slaap te pakken in een nacht. Alleen lukt dat natuurlijk niet altijd, hoe frustrerend dat ook kan zijn. We kennen allemaal wel van die warme zomeravonden of nachten dat je gewoon maar niet kunt slapen. Wij helpen je aan je welverdiende nachtrust met deze slaaptips.

Uit een onderzoek met vierduizend Amerikanen kwam uit dat 27% problemen had met in slaap vallen en in slaap blijven. 68% had minimaal één keer per week moeite met in slaap vallen. Een veel voorkomend probleem bij velen en niet alleen in Amerika.

Maar dit kan zomaar verleden tijd zijn! Dankzij onze grote vrienden van het Amerikaanse leger kunnen wij misschien een stuk makkelijker in slaap vallen. De Amerikaanse soldaten hebben namelijk een techniek om binnen twee minuten in slaap te vallen! Dat lees je goed, honderdtwintig seconden. Wij leggen uit hoe je dat doet.

Slapen als een militair

De slaapmethode komt uit 1981 en werd beschreven in het boek Reland and Win: Championship Performance. De techniek helpt de lezers hun sportprestaties te verhogen en blessures te verminderen door te leren voldoende rust te pakken. De techniek werd ontwikkeld voor soldaten en piloten zodat zij genoeg rust pakken zodat zij beter presteren en minder fouten maken.

De slaapmethode

Hoe val je binnen twee minuten in slaap? Hieronder staat het schema.

Stap één: Relax de spieren in je gezicht. Waaronder je tong, kaken en de spieren bij je ogen.

Stap twee: Laat je schouder zo laag mogelijk rusten. Daarna laat je één voor één je armen rusten, eerst boven arm daarna je onderarm.

Stap drie: Adem rustig uit en ontspan je borst.

Stap vier: Ontspan je benen, eerste je bovenbenen en dan je onderbenen.

De laatste stap: Nadat je ongeveer tien seconden je gedachte leeg hebt gemaakt, raadt de auteur van het boek je aan om aan de volgende drie dingen te denken:

Beeld je in dat je in een kano ligt op een meer met een blauwe hemel boven je of dat je in een diep zwarte hangmat hangt in een pikdonkere ruimte. Zeg vervolgens tegen jezelf “niet denken” “niet denken” achter elkaar voor tien seconden.

Dit zijn de slaaptips van Lloyd Bud Winter, de slaapmethode vereist wel wat training maar moet na enige tijd werken.

Extra slaap tips

Slaap naakt

Het menselijk lichaam moet tijdens de nachtrust voldoende afkoelen om in slaap te komen. Zodra dit niet gebeurt, blijven de hersenen wakker om te kijken wat er aan de hand is en dat kan leiden tot een slechte nachtrust. Trek dus geen dikke pyjama’s of truien aan. Volgens onderzoek is naakt slapen de beste methode om goed in slaap te vallen.

Gebruik een ventilator of airco

Om de temperatuur wat te verlagen (vooral in de zomer) kan een ouderwetse ventilator of airco een goede oplossing zijn. Door de ruimte en vooral jezelf en je bed te verkoelen zal je gemakkelijker in slaap vallen.

Sex voor het slapen gaan

Een andere en misschien wel leukere manier om in slaap te vallen, is het hebben van een goede vrijpartij voordat je naar dromenland vertrekt. Australisch onderzoek wees uit dat je van het hebben van sex goed in slaapt valt. Dit omdat je tijdens de seks jezelf met niets anders bezighoudt en daardoor relaxed. Daarnaast maakt een orgasme je super slaperig. Een fijne manier om in slaap te komen toch?

Hopelijk zorgen deze tips ervoor dat je heerlijk in slaap zal vallen! Fijne avond en sweet dreams.

Maxim.com

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.