Coen Grutters
Coen Grutters Eten & Drinken 15 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

In dit Europese skigebied vind je een McDonald’s op de piste

Houd je van een lekkere snack tijdens de wintersport? Dan moet je naar dit skigebied, daar vind je een McDonald’s óp de piste!

Je verwacht misschien dat deze fastfoodtent prijkt bovenop een Amerikaanse skipiste, waar alle BMI-bommen het frituurvet van mijlenver ruiken, maar niets is minder waar. De McSki vind je gewoon bij ons in Europa.

McDonald’s in een skigebied

Je vindt de Amerikaanse snacktoko echter niet in een voor de hand liggende plaats zoals Gerlos of Mayrhofen, maar op een piste in het Zweedse skigebied Lindvallen. Samen met de omringende gebieden tref je hier meer dan 100 kilometer aan pistes.

McDonald's ski skipiste piste wintersport Zweden McSki skiën skigebied
De kaart van het Lindvallen-skigebied in Zweden. De McDonald’s is restaurant vijf op de kaart. (Afbeelding: Skistar)

Op een van die skipistes staat dus een McDonald’s-filiaal. Nou ja, op? Eigenlijk staat ie onderaan een van de pistes, zoals je kunt zien op de kaart van het skigebied hierboven. De McDonald’s is eettent nummer vijf. Dat wordt geen schnitzel, maar een Big Mac tijdens de wintersport.

McSki in plaats van McDrive

Omdat een drive-through niet erg handig is op een piste, is de McDonald’s voorzien van een McSki. Inderdaad, je kunt simpelweg langs een afhaalluik skiën. Hoe cool is dat? Heel cool… en koel, daar buiten in de Zweedse vrieskou. Gelukkig kun je ook warmpjes binnen zitten.

Nieuw is het fastfoodfiliaal op de berg niet. De McDonald’s op de Zweedse piste opende zijn deuren namelijk al in 1996. Vooralsnog hebben we ze nog niet in andere skigebieden gezien. Voor de meesten blijft het dus toch bij een Schnitzel mit Preiselbeeren und Pommes.

Strengere eisen voor wintersporters

Heeft deze McSki je overtuigd om Gerlos komend jaar te verruilen voor het Lindvallen-skigebied in Zweden? Zorg dan wel dat je op de hoogte bent van de strengere eisen die Duitsland stelt aan doorreizigers. Natuurlijk kun je ook met het vliegtuig gaan, maar dan maak je Greta verdrietig. Bovendien ben je met deze extreem zuinige en betaalbare occasion goedkoper uit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.