Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

X Factor-icoon werkt aan ‘nieuwe Top Gear’

Dat een groot televisieprogramma over auto’s succesvol kan zijn, bewees Jeremy Clarkson al met Top Gear al en nu weer met The Grand Tour. Nu komt er concurrentie uit onverwachte hoek, maar tevens uit Groot-Brittannië. The X Factor-icoon Simon Cowell werkt aan een nieuwe autoshow in de stijl van de programma’s van Clarkson en co.

Het nieuwe seizoen van The Grand Tour speelt zich af in Schotland. Lees ons interview met Jeremy Clarkson over dat seizoen, waarin hij onder meer zijn ‘zorgen’ uit over een Nederlandse vakantieobsessie. Of hij zich ook zorgen maakt om de ‘nieuwe Top Gear’? Vast niet, dat ligt niet in zijn aard. Feit is dat er voor autoliefhebbers meer Brits autospektakel zit aan te komen.

Nieuw programma à la Top Gear

Het feit dat er een einde komt aan The X Factor betekent niet dat Simon Cowell afscheid neemt van de televisiewereld. Integendeel zelfs. De 61-jarige Cowell is bezig met de ontwikkeling van een nieuw programma dat de concurrentie moet aangaan met de populaire BBC-show The Grand Tour. Dit meldt The Sun.

Simon Cowell zegt de afgelopen jaren meerdere malen benaderd te zijn door verschillende partijen om een project à la Top Gear op te zetten en zegt ook al meerdere autospecialisten en coureurs aan zijn zijde te hebben, die graag willen optreden in het programma.

“Hij is een enorme autoliefhebber en een show over auto’s is altijd een droom van hem geweest. Eigenlijk praat hij over niets liever dan auto’s, dus een dergelijk programma is hem op het lijf geschreven,” zegt een ingewijde.

Het wagenpark van Simon Cowell

Of hij zelf ook te zien is op een manier als Jeremy Clarkson in The Grand Tour, is nog niet bekend. Maar mocht het doorgaan, dan is Simon Cowell in elk geval van de partij als producent. De mediapersoonlijkheid bezit onder meer een Lamborghini Gallardo Spyder, een Eagle Speedster, een Bugatti Veyron een Rolls-Royce Silver Cloud.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.