Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Eten & Drinken 22 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

5 overheerlijke Schotse single malt Whisky’s onder de 35 euro

Nog één dag keihard buffelen en dan is het eindelijk weer weekend. Daar moet je van genieten en dat doe je natuurlijk het beste met een mooie whisky. Je kunt er voor kiezen om voor twee tientjes een lekker blend kopen, maar waarom zou je jezelf niet gewoon een keer echt verwennen? Een overheerlijke single malt whisky hoeft namelijk niet heel duur te zijn.

Single malt wordt vaak gezien als de beste whisky die je kunt krijgen. In tegenstelling tot een blend vind je in een fles single malt alleen whisky van één en dezelfde distilleerderij. Het is daardoor de meeste pure vorm van whisky op de markt. Daarnaast wordt er bij een single malt alleen gebruik gemaakt van honderd procent gerst, waardoor hij een wat ruigere smaak heeft.

Dit is het perfecte glas voor liefhebbers van whisky en sigaren

Het best uit Schotland

De hoge kwaliteit zie je vaak ook terug op het prijskaart. Single malt whisky’s kunnen duizenden euro’s kosten, maar dat hoeft niet. Ook voor onder de 35 euro kun je al genieten van het beste wat Schotland te bieden heeft. Wij hebben vijf overheerlijke keuzes alvast voor je op een rijtje gezet.

1. Highland Park 12 jaar – €29,95

Als je een beginnende drinker bent is de Highland Park 12 year een prachtige single malt om mee te beginnen. De geur van honing en bloemen verraadt dat we hier met een wat zoetere whisky te maken hebben. Dat betekent overigens niet dat het ruige van de single malt verloren gaat. Tussen de subtiele smaak van fruit proef je namelijk nog steeds eiken en lichte rook tonen. Klik hier om hem te bestellen.

Single malt whisky

2. Glengoyne 12 jaar – €33,50

Ben je niet van de rooksmaak? Dan zit je goed met de Glengoyne 12 year. Omdat het gerst voor deze whisky gedroogd wordt door middel van droge lucht heb je niet te maken met de rokerige smaak van gebrande turf. In plaats daarvan is deze single malt wat zachter en heeft hij een smaak die doet denken aan karamel en noten, maar wel met een licht kruidige touch. Klik hier om hem te bestellen.

Single malt whisky

3. Glenlivet 12 jaar – €32,50

Zeg je single malt, dan zeg je Glenlivet. Deze whisky is ongekend populair en dat heeft vooral te maken met zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je proeft de granen, maar ook accenten van noten, honing en vruchten zoals appel en peer. Een overheerlijke single malt die niet mag ontbreken binnen je whiskycollectie. Klik hier om hem te bestellen.

Single malt whisky

4. Laphroaig 10 jaar – €29,95

Rokerig, ziltig en de smaak van zwarte peper. De Laphroaig 10 years is een behoorlijke heftige whisky en zeker niet iedereen is fan van deze single malt. In tegenstelling tot bovenstaande whisky’s heeft de Laphroaig 10 years alleen een klein zoetje voor de balans. Ben je iemand die juist houdt van niet te zoet en een stevige rooksmaak? Dan doe je er goed aan om deze fles in huis te halen. Klik hier om hem te bestellen.

Single malt whisky

5. Aberlour 12 jaar – €37,95

Oke, hij kost misschien ietsje meer dan vijfendertig euro, maar we willen je de Aberlour 12 year niet onthouden. Bij het drinken van deze single malt krijg je meteen een warm gevoel van binnen. Kaneel, eiken, gedroogd fruit, noten en toffee is wat je proeft bij deze whisky. Perfect om een mooie winteravond mee af te sluiten. Klik hier om hem te bestellen.

Single malt whisky

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.