Joris van Velzen
Joris van Velzen Sneakers 9 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Zo draag je schoenen zonder sokken

We begrijpen dat je op een mooie dag graag zonder sokken in je schoenen stapt. Het ziet er, indien juist toegepast, gelikt uit ook. Je dient wél met enkele zaken rekening te houden om je schoenen zonder sokken te dragen.

Overweeg te ‘cheaten’ met onzichtbare sokken

Enkelsokjes die nog net boven je schoen uit komen, die doen ons fronsen. Koop echter wel een aantal paar echt lage sokken: exemplaren die de zool van je voet bedekken en verder net over je tenen en hiel lopen. Deze sokken zijn bij elke schoen onzichtbaar, maar zorgen wel voor de nodige hygiëne.

Draag de juiste broek

Je schoenen zonder sokken (of met onzichtbare sokken) dragen vraagt om de juiste broek. Deze moet slank afgesneden zijn aan de enkels om het juiste effect te creëren. Mocht je brede broekspijpen hebben, dan kun je door de pijp strak om te slaan een goede look creëren. Check wel even in de spiegel of hij goed zit.

Kies de juiste gelegenheid

Niet elk moment is geschikt om je enkels te showen. Zo zijn er bepaalde gelegenheden en dress codes (zoals een formele bruiloft of een zakelijke aangelegenheid) waarbij het niet dragen van sokken ‘not done’ is. Dien jij zakelijk-casual voor de dag te komen, dan is een houtskool- of navykleurige broek met een taps toelopende zoom en een goed paar loafers de basis van jouw perfecte werkoutfit.

Voorkom schrale enkels

Je enkels zullen constant in direct contact staan met de binnenkant van je schoen. Hierdoor kunnen droge plekken ontstaan rondom de enkel en je voet. Gebruik een goede body scrub en smeer je voeten in met een goede hydraterende crème.

Geef niet alles bloot

Ken de juiste lengte. Rol je broek niet op tot driekwart lengte, maar houd het netjes boven de enkels.

Houd het fris

Wil je echt blote voeten in de schoenen hebben, en kies je dus niet voor onzichtbare sokken, dan is talkpoeder jouw beste vriend. Zorg dat je omgeving niet spontaan flauwvalt wanneer jij jouw schoenen uittrekt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.