Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Salma Hayek doet opnieuw boekje open over Harvey Weinstein

Als je Harvey Weinstein zegt, dan zeg je #metoo. Eternals-actrice Salma Hayek onderstreept dat nog maar eens in een nieuw interview met The Guardian.

De waslijst aan slachtoffers van Harvey Weinstein is oneindig. Salma Hayek is daar eentje van. In het interview blikt ze terug op de film Frida.

Salma Hayek over Harvey Weinstein

Salma Hayek heeft opnieuw een boekje opengedaan over het wangedrag van filmproducent Harvey Weinstein. Dat gedrag vond plaats rond opnames van de film Frida, die in 2002 verscheen. Ze zegt tegen The Guardian dat hij tijdens de opnames van de film over kunstenares Frida Kahlo tegen haar schreeuwde.

salma hayek, frida, harvey weinstein
Salma Hayek in Frida (Afbeelding: Miramax)

“Soms belde hij me tijdens het maken van Frida en schreeuwde hij: waarom heb je een monobrow en een snor? Ik heb je niet ingehuurd om er lelijk uit te zien. Dan dacht ik, heb je nooit een foto van Frida Kahlo gezien?” De Mexicaanse kunstenares staat bekend om haar karakteristieke wenkbrauwen en snor, die ze soms bij zichzelf tekende. “Het ging op zich prima met me”, zegt Salma Hayek, benadrukkend dat andere vrouwen erger door hem zijn behandeld. “Maar ik trilde na afloop wel en voelde me verdrietig.”

Seksueel getinte verzoeken

Harvey Weinstein deed vaak seksueel getinte verzoeken, waar Salma Hayek keer op keer nee tegen zei. “Nee op de vraag of ik een douche met hem wilde nemen. Nee tegen het verzoek om hem oraal te bevredigen. Nee, nee, nee. Met elke afwijzing werd hij bozer”, zei de actrice al in 2017 tegen The New York Times.

Salma Hayek denkt dat Harvey Weinstein haar nooit fysiek heeft aangevallen omdat ze sterk was, zegt ze nu tegen The Guardian. “Hij heeft me nog nooit zwak gezien. Ik kan bijna intimiderend zijn in mijn kalmte.” Daarbij is ze wel wat gewend, zegt ze. Want meisjes worden vaker slecht behandeld volgens de actrice. “We moeten leren dapper te zijn. Het is niet makkelijk, maar wel nodig.”

Op dit moment maakt de actrice zich op voor de bioscooprelease van de nieuwe Marvel-film Eternals, waarin ze een hoofdrol vertolkt. Lees hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.