Pim Jansen
Pim Jansen Banen & Salaris 30 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Het salaris van een pakketbezorger in Nederland anno 2024

Het is een vrij beroep in de buitenlucht en je hebt er geen diploma voor nodig. Maar wat voor salaris verdien je als pakketbezorger in Nederland anno 2024?

Nou, de kans is aanwezig dat je te weinig verdient. Uit de onderzoeken van de Nederlandse Arbeidsinspectie blijkt dat in veel gevallen pakketbezorgers worden onderbetaald. Ook werken ze vaak te lang en worden ze illegaal te werk gesteld. De Arbeidsinspectie ziet ook regelmatig dat pakketbezorgers naast hun werkzaamheden een uitkering hebben. Goed om te weten als je solliciteert: dit is het minimumloon in Nederland in 2024.

Het salaris van een pakketbezorger in Nederland

In dit artikel gaan we uit van een werkgever die volgens de wet handelt. In dat geval verdien je als pakketbezorger bij een fulltime dienstverband in 2024 tussen de 1.800 euro en 2.400 bruto per maand volgens nieuwe data van Jobbird.

Bij deze indicatie zijn alle leeftijden meegenomen. Je salaris als pakketbezorger is uiteraard afhankelijk van leeftijd, ervaring en werkgever. Check via de onderstaande tabel het minimumloon per leeftijd. Een werkgever mag je dus niet minder aanbieden.

Minimumloon 2024 per leeftijd

Goed om altijd even te checken in een branche waar regelmatig wordt onderbetaald. In 2024 is het minimumloon voor het eerst een minimumuurloon.

Leeftijd Minimumuurloon 2024
21 jaar en ouder € 13,27
20 jaar € 10,62
19 jaar € 7,96
18 jaar € 6,64
17 jaar € 5,24
16 jaar € 4,58
15 jaar € 3,98

Wat houdt de functie in?

De naam zegt het al: als pakketbezorger bezorg je pakketjes en geen maaltijden. Je gaat op pad om mensen hun online bestelling, cadeau of een ander pakje af te leveren. Meestal bezorg je met een bestelbus of een personenauto, maar er zijn ook steeds meer fietsbezorgers. Voordat je de weg op gaat, haal je eerst de te bezorgen pakketten op bij het sorteercentrum. Veel mensen kopen tegenwoordig online, dus er is veel aanbod.

Check bijvoorbeeld deze vacature bij DHL, dat keurig iets meer dan het minimumloon van 2024 betaalt. Namelijk een salaris van 13,50 per uur, plus 8% vakantietoeslag. Dat is dan in totaal 14,58 euro per uur.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.