Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 9 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze Engeland-ster verdient in 2 weken het jaarsalaris van Veerman

De halve finale tussen Nederland en Engeland tijdens het EK 2024 is er eentje van de contrasten. Dat laat zich vooral zien in het verschil tussen het salaris van Jude Bellingham bij Real Madrid en dat van Joey Veerman bij PSV.

Die arme Joey Veerman werd voor het EK 2024 door analisten vergeleken met Toni Kroos. Na de oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland was men er zelfs van overtuigd dat Frenkie de Jong voortaan overbodig is in het Nederlands Elftal. Maar toen begon het toernooi en volgde de wedstrijd tegen Oostenrijk. We schrijven de Volendammer nog niet af als international, maar een transfer naar Real Madrid zal nog even op zich laten wachten.

Het salaris van Jude Bellingham bij Real Madrid

Nou schatten we Veerman niet in als iemand die veel waarde hecht aan miljoenen, maar de flegmatieke middenvelder zal toch even slikken als hij het salaris van Bellingham ziet. De ster van Engeland op het EK 2024, die voorlopig nog even niet zijn teamgenoot wordt bij Real Madrid, verdient in Spanje volgens het doorgaans goed ingevoerde Capology 20.830.000 bruto per jaar. Per week is dat 400.577 euro.

Daarbovenop krijgt Bellingham ook nog bonussen, die zijn bruto jaarsalaris omhoog schroeven tot 25 miljoen euro. Per week loopt dat op tot  480.769 euro. Maar gezien PSV geen bonussen geeft, tellen we dit maar even niet mee.

Het jaarsalaris van Joey Veerman bij PSV

Door naar Joey Veerman, de slechtst betaalde speler van Oranje tijdens het EK 2024. Bij PSV verdient hij volgens Capology een bruto salaris van 800.000 euro per jaar. Dat verdient Jude Bellingham inderdaad in twee weken. Per week verdient de Volendammer in Eindhoven 15.385 euro.

salaris joey veerman vergeleken met jude bellingham voor de halve finale nederland engeland
Weghorst uit zijn respect voor Veerman na de achtste finale tegen Roemenië (Afbeelding: ANP / Imago Sportfotodienst GmbH)

Gelukkig draait het tijdens een landentoernooi niet om geld, maar om eer en trots voor je land. Nederland – Engeland wordt op woensdag 10 juli 2024 gespeeld en begint om 21.00 uur.

Meer randzaken op het EK 2024

Ofschoon we menen verstand te hebben van voetbal, houden we ons op Manners alleen bezig met de randzaken tijdens het EK 2024. Check deze overzichtspagina voor meer opvallend Oranje-nieuws.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.