Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 6 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Het salaris van Arne Slot bij Liverpool berekend tot op de seconde

En weer verkast een Nederlandse trainer naar de Premier League. Ditmaal gaat Arne Slot het naar alle waarschijnlijkheid proberen bij Liverpool. ‘Wie?’, zullen ze in Engeland vragen. Welnu, de trainer die bij Feyenoord ook al een Premier League-waardig salaris opstrijkt. We rekenen uit wat hij per seconde kan verdienen in Engeland.

Volgens verschillende bronnen verdiende Arne Slot in zijn laatste jaar bij Feyenoord zo’n 3,5 miljoen euro, exclusief bonussen. Kijken we naar het salaris van Jörgen Klopp bij Liverpool, dan ga je richting de 17 miljoen euro per jaar. Maar dat is na negen seizoenen trouwe dienst, met veel prijzen en vooral prachtig voetbal.

Het salaris van Arne Slot bij Liverpool

Op het moment van schrijven heeft Arne Slot nog niet officieel getekend bij Liverpool, laat staan dat er een akkoord is over het salaris. Maar we kunnen wel behoorlijk gericht speculeren.

De doorgaans goed ingevoerde journalist Marcel van der Kraan, die onder het zelfde Mediahuis-dak als Manners werkt voor De Telegraaf, zegt dat we kunnen uitgaan van een slordige 8 miljoen euro aan salaris per jaar voor Arne Slot. Dat is exclusief bonussen voor landstitels en dergelijke.

Dit kan Slot per seconde verdienen in de Premier League

Om de salarissen in het profvoetbal in perspectief te zetten, berekenen we het altijd door tot op de seconde. En dan hebben we het over alle seconden in een jaar, dus niet alleen de trainingsuren en wedstrijden. Premier League-trainer ben je tenslotte 24 uur per dag.

Daarbij de notie dat we het met een tabel berekenen die niet rekening houdt met een schrikkeljaar. Maar dat verschil is miniem en we gaan ervan uit dat Arne Slot voor meerdere jaren rekent bij Liverpool. En vooralsnog is het salaris van 8 miljoen euro per jaar een speculatie.

Per jaar€ 8.000.000
Per maand€ 666.666,67
Per week€ 153.846,15
Per dag€ 21.917,81
Per uur€ 913,24
Per minuut€ 15,22
Per seconde€ 0,25

Check ook hoeveel Jordan Henderson bij Ajax per seconde verdient.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.