Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze jonge miljardair is de rijkste Nederlander onder de 40

Robert Vis, oprichter en CEO van MessageBird, is volgens Quote de rijkste Nederlander onder de 40 jaar.

Vanaf donderdag 20 mei ligt de nieuwe Quote in de winkel, met dit keer de Top 100 Jonge Miljonairs. Bovenaan de lijst prijkt de 37-jarige Robert Vis, die met een geschat vermogen van 1,2 miljard euro zelfs miljardair is. Wie is deze jonge ondernemer die op 37-jarige leeftijd al zo’n gigantisch vermogen wist te realiseren?

Robert Vis: de rijkste Nederlander onder de 40

Robert Vis mag zich van Quote de rijkste Nederlander onder de 40 jaar noemen. Hij is oprichter van het techbedrijf MessageBird en wist zijn vermogen ten opzichte van vorig jaar ruim dertien keer te laten groeien. Daardoor is Robert Vis ook de hoogste stijger in de lijst Top 100 Jonge Miljonairs.

Door MessageBird kunnen bedrijven via onder andere Twitter, Facebook Messenger en WhatsApp met klanten communiceren. En MessageBird doet het lekker. In oktober 2020 wist Robert Vis met zijn bedrijf een investering op te halen van 200 miljoen dollar (167 miljoen euro). Een van de grootste investeringen in een Nederlands softwarebedrijf ooit.

Monsterinvesteringen in MessageBird

Maar het bleek nog gekker te kunnen. In april haalde hij in een buitenlandse investeringsronde omgerekend nog zo’n 830 miljoen euro op, waardoor het bedrijf inmiddels zo’n 3,14 miljard euro waard is. Dit geld werd voor het grootste gedeelte gebruikt om een Amerikaans bedrijf uit dezelfde sector over te nemen om zo toegang te krijgen tot de Verenigde Staten.

Door de overname van SparkPost kan Robert Vis nu grote Amerikaanse bedrijven zoals Disney, PayPal, The New York Times en Adobe onder zijn klanten rekenen. Al deze ontwikkelingen hebben de oprichter en CEO van MessageBird geen windeieren gelegd. Quote schat zijn vermogen dus op 1,2 miljard euro.

De kans is groot dat zijn vermogen de komende tijd alleen maar zal doorgroeien. MessageBird maakt momenteel een groeispurt door en waarschijnlijk zal het bedrijf binnenkort een beursgenoteerd bedrijf worden. In een interview met Bloomberg vorig jaar gaf Robert Vis aan dat hij zijn bedrijf binnen een jaar naar de beurs wilde brengen. Deze beursgang zal hem waarschijnlijk nog rijker maken.

Nummer 2 en 3 van de Quote Top 100 Jonge Miljonairs

Benieuwd naar de nummer twee en drie van de Top 100 Jonge Miljonairs? Beide heren zijn ook 37 jaar en werkzaam in de techwereld. Op plek twee staat Adriaan Mol met een vermogen van 775 miljoen. Hij is niet alleen mede-oprichter van MessageBird (inmiddels op afstand bij het bedrijf betrokken), maar ook oprichter van betalingsverwerker Mollie. Plek drie is volgens Quote voor Stijn Koster, met een geschat vermogen van 220 miljoen. Hij richtte i3D.net op, dat de hosting verzorgt voor populaire internetgames.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.