Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 14 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De rijkste vrouw en man van Nederland en hun vermogen in 2024

Wie is de rijkste vrouw van Nederland? En wint die het nog altijd van de rijkste Nederlandse man? Maak kennis met Charlene de Carvalho-Heineken en Ralph Sonnenberg.

De Bloomberg Billionaires Index is onlangs flink opgeschud. Elon Musk is gekelderd op de lijst met ‘s werelds rijkste personen en hij voelt nu de adem van ‘s werelds rijkste vrouw in zijn nek.

De rijkste mensen van Nederland

Maar hoe zit het met de Nederlanders. Welnu, er staan welgeteld twee in de Bloomberg Billionaires Index, een ranglijst met de vijfhonderd rijkste mensen op aarde. Dames gaan voor, dus we beginnen met de erfgename van Heineken.

Rijkste Nederlandse vrouw: Charlene de Carvalho-Heineken

De rijkste Nederlandse vrouw is direct ook de meest vermogende Nederlander. Charlene de Carvalho-Heineken staat met een vermogen van 15,5 miljard dollar (14,7 miljard euro) op plek 128 in de Bloomberg Billionaires Index.

Charlene de Carvalho-Heineken, rijkste nederlander, modaal inkomen, jan modaal, salaris
Charlene de Carvalho-Heineken (Afbeelding: ANP)

De zelfverklaarde selfmade Heineken-erfgename, maar haal het selfmade gerust weg, heeft naast een diploma Franse literatuur ook het merendeel van de aandelen van Heineken op zak. Lees hier meer over Prinses Pils.

Meest vermogende Nederlandse man: Ralph Sonnenberg

Een minder bekende naam is Ralph Sonnenberg, maar hij is toch echt de rijkste man van Nederland. Met een vermogen van 10,8 miljard dollar (9,87 miljard euro) bezet hij de plek 220 in de Bloomberg Billionaires Index.

rijkste man van nederland ralph sonnenberg
Ralph Sonnenberg en zijn kleinzoons (Afbeelding: Hunter Douglas)

De bijna 90-jarige Ralph Sonnenberg is de voormalige CEO van de multinational Hunter Douglas, vooral bekend van Luxaflex. Dit werd opgericht door zijn vader, die Joods was en Duitsland ontvluchtte in de vroege jaren 30 van de vorige eeuw. Hij bezat tot voor kort 80% van Hunter Douglas, maar deed in februari 2022 een groot deel van zijn aandelen van de hand. Lees hier meer over de meest vermogende man van Nederland.

Meest vermogende land per inwoner

We mogen dan slechts twee Nederlanders in de Bloomberg Billionaires hebben, per hoofd van de bevolking horen we bij de rijkste landen op aarde. Bekijk hier de volledige top 20.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.