Pim Jansen
Pim Jansen Rijk en Beroemd 9 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Rihanna reageert in drie woorden op haar status als miljardair

Rihanna mag zich officieel miljardair noemen. Volgens berekeningen van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes, dat er niet vaak naast zit, is de in Barbados geboren zangeres en lingeriegodin 1,7 miljard dollar waard. En daarop reageerde ze kort maar krachtig.

Met haar vastgestelde vermogen is Rihanna de rijkste vrouwelijke zangeres ter wereld en na Oprah Winfrey de rijkste vrouwelijke entertainer. Maar het vermogen is vooral bij elkaar gesprokkeld in de afgelopen jaren, waarin ze verschillende imperiums opbouwde in de modewereld.

Hoe werd Rihanna miljardair?

Nou, niet door optredens en het uitbrengen van albums en singles. Uiteraard maken de inkomsten die ze genereerde (en nog altijd genereert) met haar muziek wel degelijk onderdeel uit van haar vermogen, maar dat is een schijntje vergeleken met de rest.

Het grootste gedeelte van haar vermogen vergaarde de miljardair uit Barbados met Fenty Beauty. Dit mode-imperium is 2,8 miljard dollar waard, en Rihanna beschikt over 50% van de aandelen. Zitten we al op 1,4 miljard dollar. De andere grote taartpunt van haar nettowaarde bestaat uit inkomsten die ze genereert met haar lingeriemerk Savage x Fenty, dat ongeveer 1 miljard dollar waard is. Haar aandelen in dit merk zijn volgens Forbes ongeveer 270 miljoen waard. En dan zijn er nog de tientallen miljoenen aan vermogen dankzij haar carrière als zangeres en entertainer.

Drie woorden: ‘God is good’

Tja, hoe reageer je kort en krachtig op je nieuwe status als miljardair? Rihanna gaf een uitstekend voorbeeld, toen fotografen ernaar vroegen. “God is good”, riep ze. Waar wij van maken: lingeriegodin is goed. Een paar campagnebeelden van Savage x Fenty die dat onderstrepen.

miljardair, rihanna, sexting, kinky seks, interview
(Afbeelding: Savage x Fenty)
miljardair, rihanna, sexting, kinky seks, interview
(Afbeelding: Savage x Fenty)
rihanna, fotos, sexy, lingerie, godin, savage x fenty, diversiteit
(Afbeelding: Savage x Fenty)

Rijkste vrouwen op aarde

Leuk en aardig, die 1,7 miljard dollar van miljardair Rihanna. Maar bazinnen boven bazin. Dit zijn de vijf rijkste vrouwen op aarde, waarvan de laagst genoteerde al een vermogen van 42,3 miljard dollar heeft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.