Stijn Kuster
Stijn Kuster Hebbedingen 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Review – KEF Mu3: draadloze oordopjes met perfecte ANC

Draadloze oordopjes zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. High-end audiofabrikanten spelen daar massaal op in. Ik heb de nieuwe KEF Mu3 getest en werd blij verrast door de Active Noise Canceling.

Audioliefhebbers kennen vooral de speakers van KEF. Met de Mu3 lanceerde de Britse luidsprekerfabrikant zijn eerste oordopjes. Klinken deze net zo goed als hun speakers? En hoe verhouden ze zich tot de Apple Airpods? De belangrijkste plus- en minpunten op een rij.

Gedetailleerd HiFi-geluid

Om je alvast even gerust te stellen. Het geluid is wat je mag verwachten van KEF. Geen overdreven harde, lage of schelle hoge tonen bij hogere volumes, maar wel voldoende diepgang en detail over het gehele spectrum. Zelfs de diepste baslijnen worden zonder enige moeite weergegeven. Het voelt bijna alsof je in een studio zit.

Active Noise Canceling

Wat helpt bij dit goede geluid is de Active Noise Canceling. Zelfs in een rumoerige sportschool, waar muziek op een redelijk volume draait en krachtkreten je om de oren vliegen, sluiten de KEF Mu3’s je helemaal af van de buitenwereld. Druk je vervolgens op de fysieke knop op het linker oordopje, dan hoor je iets meer omgevingsgeluid.

kef mu3, draadloze oordopjes, active noise cancelling, apple airpods, case
(Afbeelding: KEF)

Selecteer je vervolgens de Ambient Mode, dan doen de oordopjes zichzelf te kort. Het geluid van buiten de oordopjes wordt via een microfoon versterkt. Dit resulteert in een lichte en constante ruis. Tijdens een wandeling buiten hoor je de wind hierdoor sterk in de microfoon blazen. Desondanks hoor je de omgeving wel duidelijk en blijven de KEF Mu3’s tijdens een wandeling goed in je oor zitten. Veilig is de Ambient Mode wel, maar ik ga toch het liefst voor de Active Noise Canceling, die beter is dan bij de meeste andere draadloze oordopjes

Teufel AIRY TW: lichtgewicht oordopjes met power onder de motorkap

Na negen uren muziek luisteren, zonder de draadloze oordopjes terug te stoppen in de case, zijn ze leeg. De case heeft nog voor 15 uren aan batterij bij zich. De oortjes zijn in 5 minuten al genoeg opgeladen om 1 uur muziek te luisteren. Zelf getest.

De prijs van KEF Mu3

De case is van een degelijke bouwkwaliteit, evenals de oortjes zelf. Je merkt aan alles dat je een premium product in je oren hebt. Maar kwaliteit kent ook zijn prijs, letterlijk. Voor 230 euro koop je de KEF Mu3-oortjes met case, USB-C kabel en verschillende maten siliconen dopjes. Vergelijk je dit met de prijs van de Apple AirPods Pro (ongeveer 190 euro), dan zijn de draadloze oordopjes de 40 euro extra zeker waard als je kijkt naar geluidskwaliteit.

Review: de plus- en minpunten

+ Geluidskwaliteit
+ Oplaadsnelheid
+ Bouwkwaliteit
+ Active Noise Canceling

– Ruis tijdens het gebruik van Ambient Mode
– Geen aanraakgevoelige knoppen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.