Nikki Verbeek
Nikki Verbeek Televisie 17 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Verontwaardigde reacties na onverwacht afscheid Pokémon

Voor millennials is Pokémon onlosmakelijk verbonden met hun jeugd. Het nieuws dat de tv-serie afscheid neemt van Pokémon-trainer Ash Ketchum en zijn beste vriendje Pikachu komt dan ook keihard aan. „Hier was ik nog niet klaar voor.”

Het eerste seizoen op basis van de populaire videogame Pokémon was in 1997 in Japan voor het eerst op televisie te zien. Hierin begon de jonge Ash Ketchum aan zijn avontuur om de grootste Pokémon-trainer ooit te worden. In het meest recente seizoen maakte hij die droom eindelijk waar door wereldkampioen te worden.

Nieuw seizoen van Pokémon volgt nieuwe trainers

Deze week maakte The Pokémon Company bekend dat de reis van Ash en Pikachu na 25 seizoenen tot een einde komt. Volgend jaar komt er een nieuwe tv-serie van Pokémon met een nieuwe verhaallijn en andere trainers in de hoofdrol. Dit seizoen volgt de nieuwe trainers Liko en Roy en bevat monstertjes uit de nieuwe videogame Pokémon Scarlet en Violet, die onlangs uitkwam.

In de nieuwe reeks wordt bovendien in een paar speciale afleveringen stilgestaan bij het avontuur dat Pokémon-trainer Ash bijna 25 jaar lang op televisie heeft beleefd. Ook komen bekende figuren van vroeger, zoals Ash’ vrienden Misty en Brock, voorbij in de speciale afleveringen.

Verontwaardigde reacties

Het nieuwtje brengt bij velen nostalgische gevoelens naar boven. „Wie is er ook opgegroeid met deze twee jeugdhelden?”, schrijft iemand. Ineens verdwijnt voor hen een stukje jeugdsentiment en dat doet pijn. „Zijn ze helemaal gek geworden?”, vraagt iemand zich af. „Neee!”, reageert een andere fan. „Pokémon was echt mijn leven. Ik had nog een crush op Ash.”

Meerdere mensen denken dat het een slechte zet is van het bedrijf achter Pokémon. De televisieserie zou zonder Ash en Pikachu „geen bestaansrecht” hebben en de ondergang zou hiermee aanstaande zijn. Hoe dan ook: Twitter is er niet klaar voor om afscheid te nemen.

Toch is er ook een enkeling die de beslissing toejuicht. „Beste Pokémon-nieuws in tijden. Ik snap het: Ash heeft nostalgie voor ons allemaal. Ik houd ook van deze knaap. Maar zijn tijd om te stoppen was al jaren geleden. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Erg benieuwd hoe de volgende series zullen zijn.” Een ander: „Ga Ash en Pikachu wel missen, no cap. Maar is wel echt de beste tijd om te rouleren.”

Sommigen lopen wel héél ver achter en komen tot de conclusie dat het eigenlijk best weinig uitmaakt:

Toine van Peperstraten blijft pispaaltje van Oranjewinter-heren: ‘Wat een zielenpoot’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.