Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 16 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit prijzige ‘QR-code horloge’ leidt je naar een ander universum

Ze verzinnen maar wat in horlogeland de laatste tijd. Hier is de Endeavor Centre Seconds Genesis van H. Moser & Cie, een horloge dat je middels de QR-code naar de metaverse leidt.

Metaverse is het best te omschrijven als een nieuwe incarnatie van het internet. Een samensmelting van gedecentraliseerde online virtuele 3D-omgevingen die toegankelijk zijn via virtual reality-headsets, augmented reality-brillen, smartphones, pc’s en gameconsoles en wie weet wat ze nog meer uitvinden. Sociale interactie vindt plaats via een digitaal karakter (avatar), waarbij de verwachte mogelijkheden eindeloos zijn. Lees er hier meer over het fenomeen van de toekomst.

QR-code als horloge

Meta (het moederbedrijf van Facebook) stopt er miljarden in, merken spelen er massaal op in. Zo ook horlogebouwer H. Moser & Cie. In het saffierglas boven de wijzerplaat van dit horloge is een QR-code gegraveerd, waarmee eigenaars toegang krijgen tot de zogenaamde metaverse van het merk. Daar kunnen ze toekomstige limited editions kopen, hebben ze lidmaatschapsvoordelen en ontvangen ze exclusieve uitnodigingen voor lanceringsevenementen.

Endeavor Centre Seconds Genesis, h moser en cie, horloge, qr-code, metaverse
(Afbeelding: H. Moser & Cie)

Het zogenoemde virtuele ecosysteem is gestructureerd via een speciale app, die horloge-authenticatie mogelijk maakt via blockchain, aangeboden door Aura Blockchain Consortium. De app biedt traceerbaarheid gedurende de levenscyclus van het horloge via certificering, garantie en verzekeringsdiensten. En de QR-code leidt je dus naar de metaverse van H. Moser & Cie, met een soort digitale rondleiding door de geschiedenis van het merk.

Op naar de metaverse van H. Moser & Cie

De bezel van het horloge is gemaakt van 3D-geprint titanium en met een lange naam wordt de peperdure QR-code voor om je pols 01100111 01100101 01101110 01100101 01110011 01101001 01110011 genoemd. Dat is inderdaad de verwijzing naar een binaire code. Het klokje heet Endeavor Centre Seconds Genesis, kost 30.000 euro en meer specificaties lees je hier. Toegegeven: best een uniek en stijlvol pronkstuk.

(Afbeelding: H. Moser & Cie)

Check ook het dunste polshorloge ter wereld, van Ferrari.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.