Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze überluxe trein van 350 miljoen is een superjacht op rails

Een luxe trein voor slechts één persoon, als vervanger voor een brandstof slurpend superjacht of vervuilende privéjet. Dat is het idee van de Franse ontwerper Thierry Gaugain, die zijn zogenoemde G Train omschrijft als een paleis op rails.

Reizen per trein wordt, met duurzaamheid in het achterhoofd, steeds populairder. Ook de rijken der aarde lijken daar zo over te denken. Thierry Gaugain wil het reizen op de rails dan ook naar een heel nieuw level tillen.

Trein van 350 miljoen in plaats van superjacht

Om daad bij woord te voegen, heeft de Franse ontwerper direct ook maar even een trein ontworpen. De futuristische G Train is 400 meter lang, bestaat uit veertien ‘glazen’ wagons en heeft een topsnelheid van 160 kilometer per uur. De buitenkant is technologisch zo geavanceerd dat het materiaal kan overschakelen van ondoorzichtig naar transparant. Eventuele productiekosten: 350 miljoen dollar.

trein, 350 miljoen, paleis op de rails, Thierry Gaugain, 6

“Deze trein is bedoeld voor één unieke eigenaar”, vertelt Gaugain tegen CNN Travel. “De G Train is geen passagierstrein. De eigenaar die we voor ogen hebben, is iemand die zich bewust is van het unieke karakter van dit paleis op rails en begrijpt wat de essentie is. Het gaat om een nieuwe vorm van reizen, niet hoe snel je van punt A naar punt B gaat.”

G Train voor Laurene Powell Jobs?

De trein is niet ontworpen voor een specifiek persoon, maar Gaugain had wel iemand in gedachten tijdens het ontwerpen. Dat was miljardair Laurene Powell Jobs, de weduwe van Steve Jobs. “Toen ik op het idee kwam, dacht ik aan haar”, geeft Gaugain toe. “Maar ik moet nog iemand vinden die zo gek is om het superjacht op rails aan te durven.”

trein, 350 miljoen, paleis op de rails, Thierry Gaugai

Volgens Gaugain duurt het tweeënhalf jaar om de trein te bouwen, waarna de eigenaar volgens zijn schatting 350 miljoen dollar lichter is. De G Train beschikt over 18 overnachtingsplaatsen voor gasten, een bar, tuin, Grand Salon voor feesten en nog een aantal faciliteiten die je niet in een treintoestel verwacht. Bekijk hieronder de illustraties van het conceptmodel. Interesse? Via deze website kun je contact opnemen met de ontwerper. Het superjacht op rails is volgens CNN Travel geschikt voor treinsporen in de Noord en Zuid-Amerika en Europa.

trein, 350 miljoen, paleis op de rails, Thierry Gaugain, 4
trein, 350 miljoen, paleis op de rails, Thierry Gaugain
trein, 350 miljoen, paleis op de rails, Thierry Gaugain
trein, 350 miljoen, paleis op de rails, Thierry Gaugain
trein, 350 miljoen, paleis op de rails, Thierry Gaugain
trein, 350 miljoen, paleis op de rails, Thierry Gaugain

Geïnspireerd om een unieke reis per trein te maken, maar heb je even geen 350 miljoen liggen? Check dan deze prachtige treintrips door Europa. Anders kun je altijd nog werken op een superjacht, waarbij bizarre verhalen gegarandeerd zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.