Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 12 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Prince Harry factcheckt The Crown: ‘Dat doe ik eigenlijk wel ja’

Verkleumde extremiteiten, ontmaagdende kroegentochten en militaire exploten. De vuile was van het Britse koningshuis wordt niet enkel door The Crown aan de balkons van Buckingham Palace gehangen. Prince Harry gaf onlangs ook antwoord op dé vraag die al jaren op ieders lippen brandt. Kijkt hij The Crown?

Spare is inmiddels het snelst verkopende non-fictieboek aller tijden. Liefst 1,4 miljoen exemplaren van het boek van Prince Harry gingen in de eerste dag alleen al over de toonbank. Een record.

Maar niet alle sappige details passeren de revue in het boek. Wat vindt hij van de Netflix-serie The Crown bijvoorbeeld?

Prince Harry op bezoek bij Stephen Colbert

Om de prinselijke memoires zo uitvoerig mogelijk aan de man te brengen, schuimde Prince Harry welgeteld slechts één Amerikaanse talkshow af. Alleen het razend populaire The Late Show with Stephen Colbert kreeg de Britse royal over de vloer. Maar hij was toch iets minder welkom dan hij zelf had verwacht. In de Verenigde Staten is Tom Hanks namelijk de koning van Hollywood.

Ondanks de veelbesproken verhuis, is Prince Harry duidelijk nog in het bezit van zijn Britse humor, aangezien hij zichtbaar genoot van de Amerikaanse steek onderwater. Gelukkig. Anders had hij vast geen tipje van de sluier gelicht over The Crown.

Prince Harry praat over The Crown

Na een interview van bijna 40 minuten, waarin Prince Harry open en bloot over het leven achter de schermen van Buckingham Palace praat, stelt Stephen Colbert eindelijk de vraag die al jaren op ieders lippen brandt: kijkt hij naar The Crown?

Prince Harry moest schaapachtig toegeven dat hij The Crown, de Netflix-serie over zijn koninklijke familie, helemaal van voor naar achteren bekeken heeft. “Controleer je de serie ook op feiten terwijl je kijkt?” vraagt Colbert. Eerst lijkt Harry even te twijfelen en doet hij alsof hij feiten controleert, maar uiteindelijk zegt hij al lachend: “Dat doe ik eigenlijk wel.” Helaas gaf hij niet mee welke sappige verhalen zijn fact check al dan niet overleefd hebben.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.