Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 10 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Prikje voor een prikje: bordeel beloont vaccin op opmerkelijke wijze

Een bordeel in Oostenrijk geeft een wel heel unieke beloning voor mensen die een vaccin nemen. Klanten aldaar krijgen letterlijk een prikje voor een prikje.

Filosoof Marcel Verweij riep onlangs in EenVandaag op om mensen die een vaccin nemen te belonen in plaats van ongevaccineerden te straffen. Hij kwam met het idee van een cadeaubon, om mensen uit armere wijken over de streep te trekken. In Oostenrijk denken ze een nog beter idee te hebben. Zelfde principe, maar dan wat extremer.

Oostenrijks bordeel geeft beloning voor vaccin

Het gaat om het bordeel Funpalast in Wenen, dat ook wel een erotische sauna wordt genoemd. Komt ongeveer op hetzelfde neer. Feit is dat iedereen die zich er nu laat vaccineren een ‘gratis saunabezoek met dame naar keuze’ krijgt ter waarde van 40 euro. Dat meldt Daily Mail.

Het prikbeleid van het bordeel is sinds 1 november ingevoerd en blijft uiteraard niet onopgemerkt. Nog belangrijker dan het vaccin vindt Funpalast overigens het aantrekken van nieuwe mannelijke klanten na de lastige corona-periode. Het aantal bezoekers is door de crisis gehalveerd, laat de erotische sauna weten tijdens de campagne. Dat door het beleid ook meer mensen zich laten vaccineren, is volgens Funpalast in Wenen een pure win-winsituatie. Het zal voor sommige mannen alleen wat lastig uit te leggen zijn aan hun echtgenotes, maar dat geheel terzijde.

‘Vooral mannen met een migratieachtergrond’

De eigenaar van het bordeel zegt dat het vooral “mannen met een migratie-achtergrond” zijn die door het prikbeleid over de streep getrokken worden. “Aangezien we deze groep mannen zo goed weten te bereiken, hebben we besloten hier een vaccinatiekliniek op te zetten.”

In Oostenrijk hebben ze een ander vaccinatiebeleid dan in Nederland, volgens veel experts duidelijker en strenger. Dat betekent dat je met dit type vaccin, dat in Nederland wel geldig is, niet op wintersport kunt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.