Felix Decavel
Felix Decavel Reizen 6 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel kost een overnachting in het oudste hotel ter wereld

Nishiyama Onsen Keiunkan in Japan bestaat al meer dan 1.300 jaar. Maar hoeveel kost een overnachting in het oudste hotel ter wereld? En welke bezichtigingen en voorzieningen zijn de grootste lokroepen voor toeristen?

Een ‘onsen’ is het Japanse woord voor een warmwaterbron. Daar is de toenmalige herberg sinds de oprichting in 705 na Christus een specialist in.

Oudste hotel ter wereld met eigen warmwaterbron

Het oudste hotel ter wereld is dankzij de aanwezigheid van warmwaterbronnen een eeuwige toeristische trekpleister. Naast vier baden in de buitenlucht en twee binnen hebben alle kamers ook een individuele leiding naar een geothermische douche en ligbad.

Het opgewarmde water komt rechtstreeks uit de Fossa Magna, een scheur in de aardkorst veel ouder dan het etablissement. De bronnen bevatten volgens het hotel eigenschappen die gastro-intestinale aandoeningen, spierpijn, constipatie en droge huid kunnen verhelpen.

Hoogste berg van Japan op een steenworp

Bovendien ligt Nishiyama Onsen Keiunkan op slechts twee uurtjes rijden van Fuji, met 3.776 meter de hoogste berg in Japan. En het hotel zelf biedt uitzicht op het Akaishi-gebergte, indien een excursie naar Fuji je niet kan wegtrekken van de warmwaterbronnen. Vanuit alle kamers ben je in ieder geval omgeven door de imposante Hayakawa-en Yukawa-ravijnen.

En naast een ultieme wellness-vakantie maak je evenwel een culinaire reis dankzij het dagelijks vers bereide buffet met lokale ingrediënten uit de streek. Daarbij ook bijvoorbeeld gerechten met Koshu, Japans rundvlees van de bovenste plank.

De prijs per overnachting

Als je een kamer boekt via de website van het oudste hotel ter wereld krijg je een suite met uitzicht op de bergen waar 2 tot 7 gasten kunnen verblijven. Een overnachting kost afhankelijk van het seizoen minstens 348 euro voor een normale suite. Een suite met toegang tot de warmwaterbronnen bedraagt 411 euro.

Op Google krijgt Nishiyama Onsen Keiunkan 4,3 sterren uit ruim 500 reviews. De goedkoopste overnachting die we vonden via reisaanbieders was 311 euro per nacht via Traveloka. Bekijk ook met welke Japanase luchtvaartmaatschappij je onbeperkt kan vliegen voor een vast bedrag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.