Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 1 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Pride Month: 7 fashion items voor een statement van top tot teen

Het is juni, en dat betekent dat het Pride Month is. Oorspronkelijk een Amerikaans fenomeen, maar inmiddels wordt de maand ook internationaal gebruikt om massaal alle soorten van liefde te vieren. Een traditie van de laatste jaren is dat modemerken hierop inspelen, met kleurrijke fashion items. We lichten er zeven uit, om van top tot teen een statement te maken.

Ook los van de mode staan marketingcampagnes van verschillende bedrijven deze maand in het teken van acceptatie. Het is treurig genoeg dat dit nog altijd niet vanzelfsprekend is, dus we zouden zeggen: draag het uit, wat je achtergrond of seksuele voorkeur ook is. In dit artikel lees je meer over de geschiedenis en betekenis van de Pride Month.

Pride Month: 7 stijlvolle fashion items

Er is eigenlijk geen merk meer te vinden dat geen onderdeel uitmaakt van de regenboogtsunami in marketingland. De een noemt het commerciële flauwekul, de ander ziet de waarde ervan in. Wij behoren tot die laatste categorie.

Als grote merken als Nike in campagnes acceptatie uitdragen en alle soorten liefde omarmen, dan heeft dat invloed en zet het mensen aan het denken. Zeven stijlvolle fashion items op een rij, waarmee je ook nog eens LHBTI-belangenorganisaties steunt.

1. Sneakers van Vans

vans pride old skool, nieuwe sneakers, releases, week 20, pride month
(Afbeelding: Vans)

Vans besteedt traditiegetrouw uitgebreid aandacht aan de Pride Month. Veel bonte en kleurrijke sneakers dit jaar, maar wij gaan voor deze zwarte Old Skool-variant met een subtiele regenboogvlag als logo. Prijs: 80 euro.

2. Sokken van Levi’s

levi's, sokken, regenboog
(Afbeelding: Levi’s)

Levi’s komt dit jaar een zeer uitgebreide collectie rond Pride Month. 100% van de netto-opbrengst van de collectie gaat naar OutRight Action International, een non-profitorganisatie die zich inzet voor de verdediging en bevordering van mensenrechten voor LGBTQIA+-mensen over de hele wereld. Deze sokken, die je voor 9,95 euro koopt, matchen perfect bij de bovenstaande Vans-sneakers.

3. Boxershorts van Calvin Klein

pride, calvin klein, boxershorts
(Afbeelding: Calvin Klein)

Om het ondergoed compleet te maken: voor dit 3-pack boxershorts uit de Pride Month-collectie van Calvin Klein betaal je 44 euro.

4. Korte borek van Calvin Klein

short, calvin klein, pride month, collectie, korte broek
(Afbeelding: Calvin Klein)

We blijven even bij Calvin Klein, te weten dat dit een van de weinige merken is dat ook jeans en korte broeken in de Pride-collectie heeft. Deze shorts, met regenbooglogo op de achterkant, koop je voor 79,90 euro.

5. T-shirt van Trasher

trasher, ti-shirt, pride month, fashion items
(Afbeelding: Trasher)

Trasher Magazine is meer dan alleen een skateboardtijdschrift. De kledinglijn, voornamelijk bestaande uit hoodies en T-shirts – is razend populair. Ook buiten de skate-scene om. Ter ere van de Pride Month is er nu een T-shirt, waarbij de letters van het iconische logo in regenboogkleuren zijn gegoten. Verkrijgbaar in het wit en zwart voor 29,90 euro.

6. Gevlochten Pride-bandje voor je Apple Watch

apple watch, regenboogbandje, pride, 2021
(Afbeelding: Apple)

Kleding maakt de man, maar een horloge maakt het plaatje pas compleet. Heb je een Apple Watch? Weet dan dat daar in 2021 een nieuw Pride Month-bandje voor beschikbaar is. Je betaalt er 99 euro voor, waarvan een groot deel naar LHBTI-belangenorganisaties gaat.

7. Hoedje van Converse

converse, pride hat
(Afbeelding: Converse)

Wees gerust, deze Pride Reversible Bucket Hat van Converse kun je ook binnenstebuiten dragen, met de witte kant naar boven. Je koopt het hoedje voor 35 euro.

Lees in dit artikel wat de betekenis is van de regenboogvlag, hét symbool van Pride Month.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.