Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 28 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Porsche-occasion onder de 9.000 euro is je betaalbare droom

Altijd al een betaalbare sportwagen willen hebben? Dan is de Porsche Boxster iets voor jou. Als occasion betaal je er inmiddels niet meer de hoofdprijs voor.

Niet elke Porsche is duur, zo bewezen wij al in een eerder artikel met vier dure auto’s die nu je nu als goedkope tweedehands auto op de kop tikt. Een van de modellen op die lijst was de Cayenne, die men tegenwoordig voor wat wisselgeld en een pakje kauwgom van de hand doet.

Porsche Boxster-occasion

Sportwagens van de Duitse autobouwer, en dan met name de 911, bleven altijd wat hoger geprijsd. De 996-generatie van de Porsche 911 is het minst geliefd en dat model is dan ook de goedkoopste 911 van Nederland. Maar Porsche bouwt meer sportwagens dan enkel de 911. Denk aan de Cayman en zijn dakloze tweelingbroer de Boxster. En met name die laatste is nu als betaalbare occasion te vinden.

Porsche Boxster 911 occasion tweedehands auto sportwagen
(Afbeelding: Autowereld / Autohandel Henk Janssen)

Dat komt doordat de Cayman (dus de coupévariant) pas vanaf de tweede generatie Boxster geleverd werd. De eerste generatie Porsche Boxster is al vanaf midden jaren 90 op de markt en daarmee een stuk voordeliger. Op verkoopsite Gaspedaal.nl vind je de cabrio’s al vanaf minder dan 9.000 euro.

Tweedehands sportwagen

In theorie krijg je dan een heerlijk rijdende roadster, met een 2.5-liter, of zelfs 2.7-liter boxer-zescilinder vlak achter je. De Porsche Boxster levert (afhankelijk van de uitvoering) tussen de 204 en 266 pk.

Porsche Boxster 911 occasion tweedehands auto sportwagen
(Afbeelding: Autowereld / Autohandel Henk Janssen)

Je moet je verwachtingen echter een beetje bijstellen voor de harde realiteit die de praktijk met zich meebrengt. De meeste van deze goedkope tweedehands Boxsters hebben al een behoorlijke kilometerstand, vaak flink boven de 2 ton. Voor een occasion met minder dan 120.000 kilometer op de teller betaal je al gauw zo’n 15.000 euro.

Maserati als tweedehands auto

Een hoge kilometerstand heeft invloed alle slijtageonderdelen, rubbers en natuurlijk de motor van de Porsche Boxster. Onderhoud nodig aan de zescilinder kan al snel in de papieren lopen. Het is een middenmotor waar je niet eenvoudig bijkomt, waardoor het motorblok er al gauw uit moet bij een reparatie.

Porsche Boxster 911 occasion tweedehands auto sportwagen
(Afbeelding: Autowereld / Autohandel Henk Janssen)

Wie net bang is voor duur onderhoud, kan ook een kijkje nemen bij de goedkoopste Maserati van Nederland. Die is nóg goedkoper dan deze Porsche Boxster-occasion.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.