Pim Jansen
Pim Jansen Entertainment 13 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Playboy start alternatief OnlyFans en hier is het eerste voorproefje

Playboy is terug als een tijdschrift, maar dan met een digital-first strategie. Het online platform moet een “exclusief, veilig en meer kwalitatief alternatief” worden voor OnlyFans.

OnlyFans is een content subscription service, wat betekent dat fans acteurs, muzikanten, modellen of andere mensen betalen om te volgen. Daarvoor krijgen ze ongecensureerde en exclusieve content. Wat begon als een groot succes, is nu verworden tot een belastinggedrocht waarbij steeds meer beroemdheden en grootverdieners weglopen.

Playboy komt met alternatief OnlyFans

Het nieuwe creators platform van Playboy gaat op een vergelijkbare wijze te werk, maar hier wordt meer ingezet op kwaliteit, veiligheid en exclusiviteit. Het Amerikaanse model Amanda Cerny geeft op de eerste digitale cover vast een voorproefje. Zij was in oktober 2011 Playmate van de Maand (klinkt als iets uit een ander tijdperk) en is een van de oprichters van het platform.

playboy, alternatief onlyfans, eerste digitale cover, centerfold, online magazine
Amanda Cerny, een van de oprichters van het nieuwe platform, op de eerste digitale cover, die de comeback van het magazine markeert (Afbeelding: Charlotte Rutherford for Playboy)

Amanda Cerny is tevens de eerste gebruiker en je kunt haar tijdelijk ‘gratis’ volgen, al moet je dan wel je creditcardgegevens invullen. Uiteindelijk zal je moeten betalen, net als op OnlyFans.

Steeds meer modellen zijn om

Waar Onlyfans een platform is waarop iedereen een account kan aanmaken, geldt er voor het nieuwe platform van Playboy een iets strenger beleid. Playmates, beroemdheden en geselecteerde modellen mogen fans geld vragen in ruil voor exclusieve, ongecensureerde content en een kijkje in hun leven. Je kunt je als aspirant model hier opgeven, maar dan moet je dus wel eerst door de ballotage.

Naast Amanda Cerny is er al een groot aantal andere modellen en Playmates te volgen, waaronder Megan Marx, Jamie Lea, Madisyn Shipman, Taylaa Perrin en Gabrielle Epstein. Wie kent ze niet? Hier een paar kleine voorproefjes van wie en wat je kunt verwachten, maar dan nog met Instagram-censuur.

Check ook de top 5 best betaalde sportvrouwen op OnlyFans.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.