Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitter fileert Peter R. de Vries vanwege zijn visie op de relschoppers

Peter R. de Vries heeft zich niet populair gemaakt bij veel Nederlanders. De misdaadverslaggever probeerde bij RTL Boulevard en Jinek de rellen te duiden. In veel Nederlandse steden was het onrustig en werden er zelfs winkels geplunderd. Voor velen is het onbegrijpelijk waarom mensen dit doen, maar Peter R. de Vries denkt daar anders over.

„Het zijn allemaal dingen die je kunt verklaren. Wat we zien is een eigenlijk een radicaal topje van een grotere ijsberg van mensen bij wie er geen draagvlak meer is voor wat er op dit moment in Nederland gebeurt”, aldus Peter R. de Vries bij RTL Boulevard en Jinek. Hij snap dan ook niet waarom mensen zo verrast en ontsteld zijn over wat er nu gebeurt in Nederland.

Peter R. de Vries zorgt voor ophef

Ook de reactie van onze minister president begrijpt Peter R. de Vries niet. „Ik snap de verbazing van heel veel mensen niet. Zoals Rutte, die zegt ’wat bezielt deze mensen?’. Ik denk dat het al begint met het feit dat je het niet begrijpt, of niet wílt begrijpen.” Deze houding schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Zo ook bij de burgemeester van de zwaar getroffen stad Eindhoven, John Jorritsma. Met als gevolg een flinke discussie.

Twitter reageert

Peter R. de Vries liet nog wel weten het totaal niet eens te zijn met wat er gebeurt. „Ik keur het overigens voor honderd procent af, ik vind het afschuwelijk om te zien.” Toch bleven vooral zijn andere woorden hangen bij het grote publiek. Zo kreeg de misdaadverslaggever er op Twitter flink van langs. Niet alleen vanwege zijn opvattingen, maar ook om de toon die hij aansloeg tegen John Jorritsma.

Thuisblijven is leuker

Met rellen ga je niets oplossen, dus je kunt beter wat anders gaan doen met je tijd. Bijvoorbeeld lekker Netflix kijken. Daar is voorlopig nog genoeg moois te vinden, want ook in februari komen er weer heel veel nieuwe films, series en meer. Benieuwd wat er allemaal gaat verschijnen? Klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.