Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 17 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Golfster Paige Spiranac haalt uit naar nieuwe Lola Bunny in Space Jam 2

We hebben er 25 jaar op moeten wachten, maar in 2021 verschijnt dan eindelijk het langverwachte vervolg op Space Jam. Bugs Bunny en zijn tekenfilm-vrienden gaan opnieuw het basketbalveld op. Ditmaal niet met Michael Jordan, maar met LeBron James. En niet alleen de hoofdpersoon is anders. Ook Lola Bunny is behoorlijk veranderd. Tot grote frustratie van golfster Paige Spiranac.

Toen de eerst beelden van Space Jam: A New Legacy naar buiten kwamen, ging het amper over de nieuwe held LeBron James. Alle aandacht ging naar Lola Bunny. Het vriendinnetje van Bugs is in de afgelopen 25 jaar behoorlijk veranderd. In de eerste Space Jam film werd het tekenfilmkonijn op behoorlijk sexy wijze afgebeeld. Ze had een zeer vrouwelijk figuur met de nodige rondingen. Daarnaast droeg ze een aanzienlijk korter shirtje en broekje dan haar teamgenoten.

Lola Bunny in Space Jam 2

In Space Jam: A New Legacy is dat een heel ander verhaal. Regisseur Malcolm D. Lee heeft er naar eigen zeggen voor gekozen om Lola Bunny te de-seksualiseren: “”Het is 2021. We vinden het belangrijk om sterke vrouwelijke personages authentiek weer te geven.” Dit betekent niet alleen dat Lola een andere outfit heeft gekregen, maar ook dat haar figuur veranderd is. Op Twitter was direct een hoop kritiek op deze beslissing en nu mengt ook Paige Spiranac zich in deze discussie.

De misschien wel bekendste vrouwelijke golfer is absoluut niet blij met Space Jam: A New Legacy. Paige Spiranac is van mening dat Lola Bunny beroofd is van al haar vrouwelijkheid. Ze vindt de nieuwe versie van het tekenfilmkonijn zelfs beledigend. “Ze heeft geen rondingen en haar outfit is een lange korte broek met een compressie broek eronder en een baggy shirt. Ik nam hier zoveel aanstoot aan. Er wordt min of meer geïnsinueerd dat je niet tegelijkertijd sexy en sterk kunt zijn”, aldus Paige Spiranac.

Paige Spiranac haalt uit

“Als je als sterk gezien wil worden, moet je blijkbaar mannelijk zijn. Je mag dus niet je lichaam en rondingen laten zien. Ik haat dat. Ik ben niet blij met wat ze proberen te zeggen met de nieuwe Lola Bunny. Alle vrouwen kunnen op hun eigen manier sterk, sexy en krachtig zijn”, zo sluit ze haar betoog af. Het komt overigens niet als een verrassing dat Paige Spiranac zich hier zo over opwindt. Op Instagram laat ze namelijk veel meer zien dan alleen haar swing.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.