Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Ero-komedieserie met Oppenheimer-ster verovert de wereld

Een parodie op OnlyFans uit Noorwegen is de nieuwe serie van HBO Max die wereldwijd aanslaat. Check MILF of Norway, een erotische, humoristische dramaserie over midlifecrises, naaktfoto’s en zelfontplooiing.

OnlyFans is een zogeheten subscription service, waarbij iedere gebruiker geld kan verdienen middels abonnementskosten. Tegen betaling krijg je toegang tot persoonlijk beeldmateriaal van gebruikers. Een soort Instagram, maar dan zonder censuur. En je snapt dat zoiets al snel trechtert tot een erotisch getint platform, en dat is een eufemisme. Genoeg inspiratie voor een televisieserie.

MILF of Norway op HBO Max

In MILF of Norway staat Lene, een vrouw die net de 40 is gepasseerd, centraal. De vonk in haar huwelijk is al lang verdwenen en als ze plotseling haar baan bij een prestigieus reclamebureau verliest, voelt ze zich verloren en vernederd en vraagt ze zich af wat ze nu moet doen.

Op een dronken avond post ze een schaars geklede foto van zichzelf in een traditioneel folkloristisch kostuum – vooral als grap – op de website InsideFans. Lene realiseert zich al snel dat er een nichepubliek is dat dorstig is naar meer en bereid is ervoor te betalen. De hoofdrol van Lena wordt vertolkt door Mariann Hole. Haar tegenspeler Trond Fausa Aurvåg is een bekendere kop. Hem ken je van onder meer Netflix-serie Lilyhammer en de geprezen film Oppenheimer.

Erotische komedie HBO Max slaat aan

MILF of Norway is een komedie met de donkere Noorse humor die doet denken aan Lilyhammer. En dat slaat aan. Wereldwijd worden er op dit moment via HBO Max volgens filmdatawebsite Flixpatrol maar drie series meer gestreamd dan deze parodie, waaronder House of the Dragon.

milf of normway hbo max serie parodie op onlyfans
(Afbeelding: HBO Max)

Op IMDb scoort de erotische komedie een rating van 6,2 uit 10 en op Rotten Tomatoes is er nog geen officiële score. Oordeel vooral zelf: Milf of Norway is nu te streamen via HBO Max. Check ook de parodie op OnlyFans van South Park.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.